23 mei 2017

Deel dit op:

Vanzelfsprekend is Bouwinvest REIM ook dit jaar weer een actief deelnemer aan de PROVADA. Naast verschillende ondertekeningen op onze eigen stand (hal 12, stand 25), zullen onze collega’s presentaties geven en deelnemen aan paneldiscussies op diverse podia. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan één van de bijeenkomsten. Na afloop praten we graag na op onze stand.

Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal hoogtepunten: 
- Metropoolregio’s en Holland Metropole
- Duurzaamheid in de sector
- Gebiedsversterking
- Betaalbare middenhuur

Bekijk hier het volledige overzicht.  

Metropoolregio’s en Holland Metropole

Marleen Bosma, Head of Global Research Dick van Hal, Directievoorzitter
Dinsdag 30 mei, 12.05-12.30 Dinsdag 30 mei, 14.40-15.00
Locatie: International Business Lounge Locatie: International Business Lounge

Op basis van het Bouwinvest-rapport ‘Global Real Estate Markets’, presenteert Marleen Bosma, Head of Global Research, over de kansen en uitdagingen die metropoolregio’s voor vastgoedinvesteerders verschaffen. Zij legt uit dat door urbanisatie, demografische ontwikkelingen en technologische vernieuwing, metropoolregio’s de komende decennia de beste investeringskansen bieden. Institutionele beleggers zouden hun focus dan ook moeten verleggen van landen naar wereldwijde grootstedelijke gebieden. Belangrijk hierbij is wel om goed functionerende regio’s te onderscheiden van de op termijn stagnerende regio’s. Hoe je onderscheid maakt tussen gezonde en minder gezonde metropoolregio’s kan je hier lezen in het rapport.

Samen met Professor Greg Clark van Urban Land Institute (ULI) Europe bespreekt directievoorzitter Dick van Hal hoe internationale

investeerders naar Nederland als investeringsland kijken. Clark en Van Hal plaatsen de vier grote steden, ook wel Holland Metropole genaamd, in een breder internationaal perspectief. Zij bediscussiëren verder welke stappen nodig zijn om Holland Metropole op de internationale investeringskaart te krijgen en te houden.

 

 

 Duurzaamheid in de vastgoedsector

Bernardo Korenberg, CSR Manager
Woensdag 31 mei, 12.00-12.45
Locatie: Forum 2

Bernardo Korenberg, CSR-Manager bij Bouwinvest, zal in gesprek gaan met Bernard Wientjes, voorzitter van de taskforce Bouwagenda, en verschillende partijen uit de vastgoedmarkt. In het gesprek wordt de in maart gepresenteerde Bouwagenda behandeld. Daarin is veel aandacht voor duurzaamheid in de vastgoedsector: toekomstbestendige infrastructuur, het vernieuwen en verduurzamen van huizen en bedrijfspanden en het integreren van ICT- en datatoepassingen in de bouw. Korenberg zal namens Bouwinvest vanuit beleggersperspectief zijn visie op de verduurzaming van de vastgoedsector geven.

 

 Gebiedsversterking

Uitreiking Steden in Beweging (STiB) Award 2017
Donderdag 1 juni, 12.00-13.00
Locatie: Stand Syntrus Achmea (12-22)

Een vakjury heeft Bouwinvests iconische Amsterdamse transformatieproject Nowadays/Beurspassage genomineerd voor de Steden in Beweging (STiB) Award 2017. Een prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking van Nederland. De jury prijst de bijdrage van Bouwinvest aan de algehele verbetering een verfraaiing van het Damrak en de Nieuwendijk. Het project omvat de transformatie van oude kantoorpanden naar geschikte winkelruimte voor internationale retailers. Het bijzondere kunstwerk ‘Oersoep’ in de Beurspassage is de blikvanger van het project en vormt inmiddels een nieuwe attractie voor de stad.

Stemmen kan op de PROVADA bij de stands van Syntrus Achmea en Vastgoedmarkt. De winnaar wordt op 1 juni bekend gemaakt bij de stand van Syntrus Achmea.

 

 

 


Betaalbare middenhuur

Dick van Hal, Directievoorzitter
Donderdag 1 juni, 12.00-13.00
Locatie: Forum 2

Op donderdag 1 juni neemt Dick van Hal deel aan een panel over het belang van het middenhuur segment voor de woningmarkt. In het eerste deel vertelt Rob van Gijzel over zijn opdracht en bespreekt Dick van Hal namens de IVBN wat institutionele beleggers al bijdragen aan het tekort in het middenhuur segment en in de toekomst nog kunnen bijdragen. In het tweede deel vertellen Laurens Ivens, de Amsterdamse wethouder Bouwen en Wonen, Bert Halm, Bestuursvoorzitter Eigen Haard, en Robert Kohsiek, Directeur Wonam en voorzitter van Platform Amsterdam Middenhuur hoe partijen in Amsterdam al samenwerken om nieuwe woningen in het middenhuur segment te realiseren.

omhoog ^

Nieuwsbrief