15 maart 2017

Deel dit op:

Op het BREEAM Award festival 2017, dat op dinsdag 7 maart jl. in Londen plaatsvond, heeft Bouwinvest een award ontvangen voor haar inzet en inspanningen op het gebied van verantwoord en duurzaam investeren in vastgoed. Het betreft een nieuwe award categorie, een samenwerking tussen BREEAM en GRESB, waarmee vastgoedbeleggers worden onderscheiden die een toonaangevende rol hebben gespeeld in de toepassing van duurzaamheidskeurmerken voor gebouwen bij het managen van hun portefeuille.

De criteria voor het toekennen van deze award zijn gebaseerd op welk deel van de totale bestaande portfolio is beoordeeld en gecertificeerd door algemeen geaccepteerde duurzaamheids-certificaten. Daarnaast is gekeken naar de mate van inspanning die is geleverd bij het doorvoeren van duurzaamheidmaatregelen in de vastgoedportefeuilles en het commitment vanuit het corporate beleid om continu hogere prestaties na te streven.

Bernardo Korenberg, Corporate Social Responsibility Manager Bouwinvest: ‘We zijn erg trots op deze prijs. Voor Bouwinvest is het een bevestiging dat we op de goede weg zijn en dat de inspanningen van de afgelopen jaren nu hun vruchten gaan afwerpen. Komende jaren gaan we door op de ingeslagen weg en blijven we continu op zoek naar mogelijkheden om duurzame maatregelen door te voeren.’

Eerder dit jaar ontving het World Trade Center The Hague, eigendom van het Office Fund van Bouwinvest, als eerste multi-tenant gebouw van Nederland een BREEAM-NL In-Use Excellent duurzaamheid keurmerk. Dat nu ook Bouwinvest REIM internationaal erkenning krijgt voor haar inspanningen op het gebied van verantwoord en duurzaam investeren is de kroon op het werk.

BREEAM Award is een jaarlijks internationaal event dat erkenning geeft aan uitzonderlijke projecten en project teams op het gebied van duurzaamheid. Kijk voor de overige winnaars op www.breeam.com/awards.

 

Nieuwsbrief