25 juli 2017

Deel dit op:

Bouwinvest REIM heeft €100 miljoen geïnvesteerd in het Pan-European Core Fund van de internationale vastgoedvermogensbeheerder Hines. Hiermee krijgt Bouwinvest meer exposure naar winkel- en kantoorvastgoed in grote Europese steden. Bouwinvest profiteert zo van een sterke economische opleving in deze regio en komt een stap dichterbij het doel om het aandeel van internationale investeringen in de totale portefeuille te verhogen van 35% naar 40%.

Stephen Tross, Managing Director International Investments bij Bouwinvest REIM, zegt: “Bouwinvest verhoogt de allocatie naar internationale vastgoedmarkten om een grotere risicospreiding te bereiken tegen een optimaal rendement. Internationaal zijn wij op zoek naar gelijkgestemde investeringspartners, die ons kunnen helpen met het behalen van onze rendementsdoelstellingen. Hines is zo’n partner.”

Het Pan-European Core Fund heeft ongeveer €860 miljoen aan beheerd vermogen in de sterkste, meest volwassen en transparante vastgoedmarkten in Europa. Het fonds laat een stabiel netto dividendrendement van tussen de 4,0% en 4,5% per jaar zien.

Het open-end beleggingsfonds heeft een laag risicoprofiel, de focus ligt op hoogwaardig kantoor- en winkelvastgoed op binnenstedelijke locaties. De portefeuille omvat vastgoed in Berlijn, Frankfurt, Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart, Parijs, Dublin, Londen, Edinburgh, Barcelona, Madrid, Florence, Milaan en Kopenhagen. Hines staat in de top 10 van de Top 100 Investment Managers Survey 2016 van IPE Real Estate.

Bouwinvest krijgt hiermee een plek in de advisory board van het fonds. Hierdoor kan het de belangen van het pensioenfonds voor de bouw (bpfBOUW) uitstekend behartigen. 

Nieuwsbrief