16 juni 2016

Deel dit op:

Hedenmiddag heeft Coby van Berkum, voorzitter van de bestuurscommissie Amsterdam-Noord, tezamen met Collin Boelhouwer van Bouwinvest en Françoise Dechesne van Multi Netherlands, wijkwinkelcentrum Mosveld feestelijk geopend.

Het winkelcentrum wordt het nieuwe hart van Amsterdam Oud-Noord en omvat circa 7.000 m2 winkels en horeca, 53 huurappartementen in de vrije sector en 140 parkeerplaatsen.

Coby van Berkum, voorzitter bestuurscommissie Noord:“Met de komst van het wijkwinkelcentrum krijgt Oud Noord weer het centrum dat het verdient. Het Mosveld is een historische plek waar mensen elkaar van oudsher ontmoeten. Bijna een eeuw lang op de markt, maar ook toen voetbalclub Volewijck er wekelijks speelde van de jaren ’20 tot de jaren ’60. De markt is eind 2014 met succes naar de van der Pekstraat verhuisd en het Mosveld wordt nu een plek waar oude en nieuwe Noorderlingen elkaar gaan ontmoeten.’’

Collin Boelhouwer, hoofd asset management winkels Bouwinvest: ‘’ Mosveld biedt het snel groeiende aantal bewoners van Amsterdam-Noord de perfecte gelegenheid voor het doen van hun dagelijkse boodschappen.”

 

Mix van ketens en zelfstandige ondernemers
Winkelcentrum Mosveld is een compleet wijkwinkelcentrum dat voorziet in de dagelijkse behoefte van de bewoners van de Volewijck, Buiksloterham en Overhoeks. Het winkelcentrum bestaat uit een mix van ketens en zelfstandige ondernemers zoals Albert Heijn, Deen, Etos, Holland & Barrett (De Tuinen), vishandel Tuyp en zonen, Kruidvat, Toko Tjin’s, Primera, De Bakkerszonen, Pearle, Febo, Ami Kappers, Papa John’s Pizza, Brow & Beauty Bar, Chitir Chicken, Brainwash kappers, BENU apotheek en Bloomies. De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) opent later dit jaar haar deuren met een nieuw horecaconcept. Het winkelcentrum is nagenoeg geheel verhuurd.

’Mosveld is niet alleen een investering in het economische, maar ook in het sociale leven van de buurt. Dit is bij uitstek een winkelcentrum dat veel meer is dan alleen maar een centrum met winkels. Deze plek kan uitgroeien tot het centrum van de wijk. Met woningen boven de winkels, met horeca en met mogelijkheden voor andere publieksfuncties. Maar ook door de stedenbouwkundige inbedding in de bestaande buurt, door het plein vóór de winkels en door de aansluiting op de van der Pekstraat met zijn winkels, diensten en de voor Noord karakteristieke warenmarkt,’’ aldus Françoise Dechesne, directeur Multi Netherlands.

Partijen
Multi Netherlands is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van het winkelcentrum. Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Retail Fund, de winkels en het parkeerdek gekocht van Multi. Rox Development uit Amsterdam is eigenaar van de appartementen en de gemeente Amsterdam heeft zorggedragen voor de inrichting van de openbare ruimte.

Tim van Veggel, partner ROX Development: "Als familie van Veggel hebben we een lange termijn visie gericht op kwaliteit. De ontwikkeling in Mosveld is daar een goed voorbeeld van. De aantrekkelijke huurwoningen zijn een welkom aanbod voor de stad getuige de hoge mate van interesse tot dusver van huurders. We zijn trots op deze aanwinst voor Amsterdam-Noord.’

Ontwerp
Het architectonisch ontwerp is van SeARCH, eveneens gevestigd in Amsterdam Noord. Het ontwerp bestaat uit een wijkwinkelcentrum met boven de winkels woningen met private en collectieve tuintjes en een groot parkeerdek. Het wordt gesierd met twee geknikte bakstenen torens die verwijzen naar het industriële verleden van Amsterdam-Noord en het centrale plein aanlichten. De architectuur van het plan zoekt samenhang en subtiel aansluiting bij de tuindorpen van Amsterdam-Noord. Baksteen, tuinmuurtjes, een poort en hoogteaccenten maken dat het nieuwe winkelcentrum zich op een vanzelfsprekende manier inbedt in de bestaande omgeving. 

Infrastructuur
Het winkelcentrum is optimaal aangesloten op de infrastructuur. Het parkeerdek met de 140 openbare parkeerplaatsen is direct bereikbaar vanaf één van de belangrijkste uitvalswegen van Amsterdam-Noord. Het winkelcentrum ligt op loopafstand van het nieuwe metrostation ‘Noorderpark’ van de Noord-Zuidlijn en is één halte verwijderd van het Centraal Station. 

Duurzaam
Winkelcentrum Mosveld draagt bij aan een duurzame toekomst voor de wijk; het bevordert het vasthouden van de koopkracht en stimuleert de lokale werkgelegenheid. Daarnaast maakt het de nieuwe bewoners van Overhoek en de Buiksloterham mogelijk dicht bij huis hun dagelijkse boodschappen te doen.

 

Nieuwsbrief