15 februari 2016

Deel dit op:

Donderdag 11 februari jl. heeft wethouder Ronald van der Meij van de gemeente Rijswijk de feestelijke paal geslagen voor de bouw van de eerste vrije sector huurwoningen in RijswijkBuiten, alsmede 13 koopwoningen, allen onderdeel van Fase 10 van De Tuinen van Sion in RijswijkBuiten.

De 43 vrije sector huur eengezinswoningen kennen 2 verschillende woningtypes, de Stadsvilla’s en de Verandawoningen. Deze 43 eengezinswoningen zijn de eerste van 200 vrije sector huurwoningen die Bouwinvest in RijswijkBuiten gaat verhuren. Daarnaast zijn deze eengezinswoningen in RijswijkBuiten ook de eerste woningen in de portefeuille van Bouwinvest waar het nul-op-de-meter-principe geldt. De 13 koop eengezinswoningen bestaan uit 5 kluswoningen 2.0. waarbij de koper zelf de indeling en afwerking bepaalt, alsmede 8 stadsvilla’s.

Ronald van der Meij, Wethouder gemeente Rijswijk, “met de 43 vrije sector energiezuinige huurwoningen tegen een zeer betaalbare prijs bieden wij een zeer aantrekkelijk alternatief voor onder meer woningzoekenden die graag willen doorstromen uit de sociale huur”.

Michiel de Bruine, Hoofd asset management woningen bij Bouwinvest, “RijswijkBuiten is inmiddels een volwassen woonwijk. De vraag naar duurzame, betaalbare grondgebonden huurwoningen in het middel dure huursegment in RijswijkBuiten is groot. Dit, samen met de doorkijk naar een langjarige overeenkomst en de hoge duurzaamheidseis die aan de woningen wordt gesteld, maakt dat ons Woningfonds deze woningen graag aan haar portefeuille wil toevoegen”.

Rob Tummers, Commercieel directeur bij Dura Vermeer, “met de realisatie van de huurwoningen en de kluswoningen zijn wij als Dura Vermeer blij weer een nieuw product aan de realisatie van RijswijkBuiten toe te kunnen voegen”.

RijswijkBuiten 

In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 worden er 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en ‘t Haantje. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. Energiezuinig en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, standaard 2 parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied. www.rijswijkbuiten.nl

Nieuwsbrief