01 september 2016

Deel dit op:

Winnaars treden op met Red Limo String Quartet tijdens onthulling kunstwerk Beurspassage.

Het lied Aan de Amsterdamse grachten staat centraal in een wedstrijd rond de opening van de Beurspassage en het kunstwerk Amsterdam Oersoep. Vanaf vandaag kunnen aanstormende muzikanten en muziekliefhebbers een eigen cover van dit lied insturen en kans maken op een live optreden met het Red Limo String Quartet tijdens het openingsfeest. Dit zal plaatsvinden in de Beurs van Berlage op 2 december 2016.

Deelnemers zijn geheel vrij in hun muziekstijl; rap, opera, hiphop, r&b, origineel of traditioneel. De jury, bestaande uit Jonas Pap (Red Limo String Quartet), Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem (kunstenaars Amsterdam Oersoep) en Ines van Steenbergen (Bouwinvest, eigenaar van de Beurspassage), kiest maximaal vier winnende covers. Gelet wordt op muzikaliteit, originaliteit en populariteit (aantal views of likes op de sociale media).

Ode aan de Amsterdamse grachten
Het kunstwerk Amsterdam Oersoep in de Beurspassage is een ode aan de Amsterdamse grachten, waarin onderdelen terug te zien zijn die het verhaal van de grachten vertellen: de penselen van Rembrandt, de talrijke verdronken fietsen, zeemanstattoo's, de symmetrie van de Amsterdamse herenhuizen en nog veel meer. Om die reden is gekozen om Aan de Amsterdamse grachten, een bekend lied uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, in te zetten voor het openingsfeest. Het werd geschreven in 1949 door Pieter Goemans. De bekendste versie van het lied is van Wim Sonneveld uit 1962. Daarna hebben vele artiesten uit binnen- en buitenland het lied uitgevoerd. 

Red Limo String Quartet
Het Red Limo String Quartet is onder meer bekend van hun jamsessions met Kyteman en hun optredens in De Wereld Draait Door. De band heeft bij wijze van voorbeeld drie versies opgenomen van Aan de Amsterdamse grachten, in de stijlen klassiek, volks en dance.

Deelnemers kunnen via SoundCloud deze streams downloaden en gebruiken om hun eigen versie op te nemen. Maar het staat iedereen ook vrij om andere stijlen te gebruiken. De definitieve covers worden gestuurd naar info@beurspassageamsterdam.nl De winnende covers worden op 7 november 2016 bekendgemaakt. De uiterlijke inzenddatum is 31 oktober 2016.

Populaire doorgang
De Beurspassage, met het kunstwerk Amsterdam Oersoep, verbindt het Damrak met de Nieuwendijk en is een populaire doorgang voor zowel bewoners als bezoekers. De afgelopen jaren transformeerden institutioneel belegger/eigenaar Bouwinvest en ontwikkelaar Top Vastgoed de verouderde panden aan de Amsterdamse Nieuwendijk 196 en Damrak 70 en 80 naar hypermoderne vestigingen van internationale retailers, zoals de Zara, JD Sports en C&A. Eind dit jaar komt daar nog eens de Primark – hun flagshipstore voor Nederland – bij.
In totaal omvat het project, dat bekend staat onder de naam Nowadays, 27.500 m2. Een bijzonder omvangrijk project voor het winkelhart van Amsterdam en - voor Nederlandse begrippen - een uitzonderlijk grote en ingrijpende renovatie van winkelvastgoed in de binnenstad. De oplevering van Nowadays, met als sluitstuk de opening van de Beurspassage, vindt eind dit jaar plaats. Hiermee zet Bouwinvest de laatste stap in een van de grootste Nederlandse binnenstedelijke retail herontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Meer informatie over de wedstrijd en over de Beurspassage met het kunstwerk Amsterdam Oersoep is te vinden op www.beurspassageamsterdam.nl
www.facebook.com/beurspassageamsterdamoersoep

 

Nieuwsbrief