15 juni 2016

Deel dit op:

In aanwezigheid van wethouder Mario Jacobs is op feestelijke wijze het startsein gegeven voor de start bouw van De Noorderstreek. In opdracht van het Bouwinvest Residential Fund realiseert Van de Ven Bouw en Ontwikkeling 76 vrije sector huurwoningen. De woningen worden naar verwachting medio december 2016 opgeleverd.

De 76 vrije sector huurwoningen komen in de portefeuille van het Bouwinvest Residential Fund. Het project sluit mooi aan bij de strategie van de portefeuille die uitgaat van een verdubbeling van het aantal woningen in Brabant in de komende jaren.

Dat de nieuwe wijk er komt is het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente Tilburg, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling en Bouwinvest. Tot eind 2015 was Bouwinvest eigenaar van dit zogeheten Verbuntterrein, naar de wijnimporteur Verbunt die zich hier in 1844 wortelde.

De ligging aan het water en in het groen, de goede bereikbaarheid en de aanwezigheid van voorzieningen zoals scholen en winkels voor de dagelijkse boodschappen, maakt de plek aantrekkelijk voor de realisatie van een hoogwaardige woonwijk.

De Noorderstreek wordt een sfeervol groen dorp middenin Tilburg. Op nog geen 10 minuten van het levendige centrum, maar met ruimte voor kinderen om buiten te spelen. De 76 vrije sector huurwoningen zijn onderdeel van fase 1. In volgende fasen worden 74 tussen- en hoekwoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen gebouwd. In totaal komen er een kleine 300 woningen.

 

 

 

Nieuwsbrief