10 november 2016

Deel dit op:

De woningportefeuille van het Bouwinvest Residential Fund is 75 appartementen rijker. Met Adriaans Projectontwikkeling is een koopovereenkomst gesloten voor project Parc Valère. Het gaat om 75 woningen en 85 parkeerplaatsen aan de Europalaan in Helmond. De appartementen zijn bestemd voor de vrije sector huur.

De eerste plannen voor nieuwbouw op deze locatie dateren uit 2008, de woningbouwvergunning werd destijds gegund aan woningcorporatie Compaen. De bouw stagneerde echter onder andere door de crises en bijbehorende stagnerende woningverkopen. Dankzij de constructieve samenwerking tussen de gemeente Helmond, Compaen, Adriaans Projectontwikkeling en Bouwinvest gaat de bouw nu toch door. Het oorspronkelijke plan is verduurzaamd door middel van betere isolatie en zonnepanelen, met als resultaat een Energielabel A (+++). Ook de plattegronden zijn aangepast conform de wensen van het Bouwinvest Residential Fund.

Park Valère aantrekkelijke belegging
Parc Valère, genoemd naar het naastgelegen park, is mooi gelegen nabij het centrum en op loopafstand van winkelcentrum “Combicentrum”. Er zijn 13 verschillende typen appartementen, variërend in grootte tussen de 83 m2 en 110 m2. Elk appartement heeft een eigen berging en een parkeerplaats in de afgesloten garage.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest: “Investeren in een project als Parc Valère past uitstekend binnen onze vastgoedstrategie: uitbreiding van de woningportefeuille in het middel dure huursegment op een strategisch goede locatie. We streven naar een verdubbeling van de Brabantse portefeuille in de komende jaren.”

Oplevering begin 2018
Op dit moment voert de gemeente in de aangrenzende openbare ruimte werkzaamheden uit. Een deel van het terrein wordt gesaneerd. Aansluitend start Adriaans Bouwgroep met de bouw van het complex. De verwachting is dat de appartementen begin 2018 worden opgeleverd. Meer informatie over de appartementen en de huurprijzen volgt in 2017

Nieuwsbrief