19 mei 2016

Deel dit op:

Primark heeft dinsdag 17 mei zijn winkel in winkelcentrum Westerhaven in Groningen geopend. Westerhaven is het afgelopen jaar ingrijpend herontwikkeld. De opening van Primark is het sluitstuk van de herontwikkeling. Alle winkelunits zijn verhuurd.

Bouwinvest besloot twee jaar geleden winkelcentrum Westerhaven een nieuwe impuls te geven door te investeren in herontwikkeling. Na een selectie tussen ontwikkelaars werd het plan van de combinatie Top Vastgoed en FiMek estate gekozen. Top Vastgoed en FiMek ontwikkelden een nieuw planconcept waarin de structuur en de indeling van het winkelcentrum werden aangepast, de winkelpuien vernieuwd en de herkenbaarheid vergroot.

De komst van Primark maakt dat winkelcentrum Westerhaven nadrukkelijker onderdeel uitmaakt van de binnenstad van Groningen. De verwachting is dat dit de loopstromen in de binnenstad van en naar de Westerhaven blijvend zal veranderen. In en nabij de Westerhaven is al een sterk toegenomen interesse zichtbaar van winkelformules om zich hier te vestigen.

Winkelcentrum Westerhaven werd in 2001 opgeleverd. Het centrum omvat ruim 14.000 m² winkelruimte en een parkeergarage met bijna 800 plaatsen. Westerhaven bestaat uit twee binnenstedelijke winkelgebouwen met overwegend grote winkelformules zoals Media Markt, C&A en Hema.

Bouwinvest is eigenaar van de bestaande winkels en opdrachtgever van de herontwikkeling.
Top Vastgoed en FiMek estate zijn als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de plannen. Top Vastgoed en FiMek Estate ontwikkelden voor Bouwinvest ook de nieuwe Primark aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen tekende voor het ontwerp en Jorritsma Bouw was de aannemer.

Nieuwsbrief