12 maart 2016

Deel dit op:

In het bijzijn van Joris Wijsmuller, wethouder Stadsontwikkeling en Wonen van de gemeente Den Haag, werd zaterdag 12 maart jl. het officiële startsein gegeven voor de bouw van ‘Park Hoog Oostduin’ in Den Haag Benoordenhout. Park Hoog Oostduin is een ontwikkeling van Pinnacle Property Developers. De uitvoering is in handen van Züblin Nederland B.V.

Park Hoog Oostduin
Het voormalige Shellkantoor in het lommerrijke Benoordenhout ondergaat een ware metamorfose. Architectenbureau cepezed heeft een uniek concept uitgewerkt waarin het voormalige kantoor-complex van Shell wordt getransformeerd naar twee moderne, duurzame gebouwen - Hoge Duin en Lage Duin - met 61 appartementen en 9 penthouses in de koopsector en 146 vrije sector huurappartementen.

“Als aannemer streeft Züblin Nederland ernaar om dit project, samen met alle partners, te realiseren met een BREEAM Very Good classificatie” vermeldt Theo Broere, Business Development Manager bij Züblin Nederland.

 

 

Hoogwaardig project
De vrije sector huurappartementen zullen worden opgenomen in het Bouwinvest Residential Fund. Bouwinvest wordt tevens eigenaar van de voorzieningen in de plint. In de plint zijn voorzieningen gepland zoals een servicepunt, 14 (short-stay) appartementen, 2 hotelkamers en kantoren.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen Bouwinvest verklaart: “Park Hoog Oostduin is een zeer hoogwaardig project, onder andere vanwege de unieke ligging in de luwte van het centrum, dichtbij voorzieningen en met appartementen die een hoog afwerkings- en serviceniveau hebben. Een project als dit nemen we graag in portefeuille.”

Locatie
Benoordenhout bevindt zich ten noorden van het Haagse Bos en ligt precies tussen de Haagse binnenstad en de Scheveningse boulevard in. Deze opvallend groene wijk werd tussen 1925 en 1935 gebouwd op oude duingrond, een oorsprong waarvan de vele parken, slootjes en zelfs duinen nog altijd getuigen.

Floris Roord, Partner Pinnacle: “Met Park Hoog Oostduin laten we zien dat het goed mogelijk is een verouderd kantoor naar een kwalitatief hoogwaardig woonproduct te transformeren. Het project heeft een geweldige locatie in het park Oostduin midden in Benoordenhout, een van de aantrekkelijkste woongebieden van Den Haag. De transformatie zorgt daarbij tevens voor een betere aansluiting met de omgeving en het park.”

Planning
Zublin is 12 maart 2016 gestart met de bouw. De oplevering staat gepland voor het laatste kwartaal van 2016. De eerste fase verkoop van de koopappartementen is recentelijk gestart en het merendeel van de appartementen is in korte tijd reeds verkocht of in optie. Later dit jaar start de verkoop van de penthouses op de toplagen met zeezicht en uitzicht op de skyline van Den Haag.  

De verhuur van de appartementen start naar verwachting in het laatste kwartaal van 2016.

Nieuwsbrief