11 mei 2016

Deel dit op:

Stichting Zonnehuisgroep Amstelland, het Bouwinvest Healthcare Fund en Bébouw Midreth hebben in nauwe samenwerking met ZorgID overeenstemming bereikt over de herontwikkelingen van Zonnehof Mijdrecht en Zonnehof Ouderkerk. Het gaat om twee zorgcomplexen voor in totaal 90 intramurale cliënten en 91 zorgappartementen in de vrije verhuur.

De huisvesting van de Zonnehuisgroep in Mijdrecht en Ouderkerk aan de Amstel worden herontwikkeld. Het betreft de huisvesting van 45 intramurale cliënten en 29 zorgappartementen in de vrije verhuur aan de Dorpsstraat in Mijdrecht. Aan de Theresiastraat in Ouderkerk aan de Amstel gaat het om de ontwikkeling van een zorgcomplex voor 45 intramurale cliënten en 62 zorgappartementen in de vrije verhuur.

Betrokken partijen werken de plannen in de komende maanden verder uit in nauwe samenwerking met de gemeenten en belanghebbenden. Voor het ontwerp van de nieuwbouw zijn IAA Architecten en Rijnboutt verantwoordelijk.
De realisatie start naar verwachting eind 2016.

 
Nelleke Vogel, Bestuurder Stichting Zonnehuisgroep Amstelland: “We zijn blij dat we door deze samenwerking mooie nieuwe kleinschalige huisvesting neer kunnen zetten voor mensen met dementie, dichtbij, in de eigen dorpskern.”

Ralf Dressel, Directeur Bébouw Midreth: “Als lokaal georiënteerde bouwer zijn wij er trots op om twee mooie gebouwen voor de Zonnehuisgroep te realiseren en hiermede een bijdrage aan de lokale zorg te leveren.”

Erwin Drenth, Manager Zorgvastgoed bij Bouwinvest: “Deze aankoop sluit nauw aan op onze visie dat kwaliteit van huisvesting doorslaggevend wordt in de keuze van een zorgappartement. Daarnaast is er momenteel voor het middensegment huur nog veel te weinig beschikbaar. Het Bouwinvest Healthcare Fund verwacht de komende jaren nog fors te investeren in vergelijkbare zorghuisvesting.”

Nieuwsbrief