14 december 2016

Deel dit op:

Bouwinvest doopt het kantoorgebouw aan de Arthur van Schendelstraat nr. 500-550-600 in Utrecht om tot Nieuwe Vaart. Deze nieuwe naam is de symbolische afronding van een zeer vruchtbaar traject dat Bouwinvest samen met huurders Max Havelaar (duurzame handel) en Oikocredit (micro-financiering) heeft doorlopen om gezamenlijk het gebouw te verduurzamen.

Uitgangspunt hierbij was huurders aan te trekken met een vergelijkbare visie en ambitie op het gebied van duurzaamheid en maatschappij. Hiermee is nagenoeg het gehele gebouw, circa 11.000 m2, verhuurd!

Na vertrek van het stadskantoor van de gemeente Utrecht heeft Bouwinvest in samenwerking met het architectenbureau Studio Salemans en onder begeleiding van Themis Vastgoedpartners de kantoren duurzaam gerenoveerd en het concept "Caring is Sharing" ontwikkeld. Diverse duurzaam verantwoorde organisaties kiezen voor kleinere behuizingen de gezamenlijke voorzieningen zo veel mogelijk te delen. 

Duurzaam gebouw, beheer en gebruik
In het gebouw vlakbij Utrecht Centraal werd in de afgelopen periode hard gewerkt aan de verduurzaming. Onder meer is er met diverse huurders een Green Lease afgesloten, is het energielabel verbeterd en zijn er zonnepanelen geïnstalleerd. Op het resterende dakoppervlak van nummer 500 zijn groene daken aangebracht en bij de inrichting van de algemene ruimtes zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van hergebruikte materialen. Met deze maatregelen is de BREEAM certificering een feit en beschikken de Nieuwe Vaart 550 en 600 al over een ‘Good’ score. Verder is er geïnvesteerd in onder meer een nieuw ingerichte lounge met koffie en lunchfaciliteiten en vergaderruimte en flexibele overlegplekken, waar alle huurders gebruik van kunnen maken. 

Duurzame multifunctionele kantoren
Het clusteren van huurders rondom een thema past goed in de strategie van het Office Fund, die gericht is op toekomstbestendige kantoorruimten, waarbij flexibiliteit en ontmoeting centraal staan. Met de volgende organisaties zijn huurcontracten afgesloten: Stichting MVO Nederland (circa 825 m2),  Stichting IDH Sustainable Trade Initiative (circa 725 m2), Stichting Natuur en Milieu, begeleid door Solved (circa 825 m2), Stichting Nationaal Jeugd Fonds Jantje Beton (circa 415 m2), Stichting Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), begeleid door Jacobus Recourt (circa 460 m2), Onderwijscoöperatie (circa 640 m2) en Stichting voor Arbeidsverhoudingen Overheidspersoneel (circa 360 m2). In het "Caring is Sharing" concept zijn voorts microkantoren opgenomen. Huurders zijn onder andere Stichting The Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN Netherlands), Stichting Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en R3born Holding B.V.

Bij de verhuur werd Bouwinvest begeleid door Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting, in samenwerking met JLL.

Nieuwsbrief