22 december 2016

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund is 46 ‘nul-op-de-meter’ woningen rijker. Bouwinvest sloot daartoe een koopovereenkomst met Nijhuis Bouw B.V. Het gaat om nieuwbouw eengezinswoningen in Stadshagen, Zwolle. De woningen zijn bestemd voor de vrije sector huur.

De woningen worden gerealiseerd in Vrij Werkeren, een deelgebied van de wijk Stadshagen. Stadshagen is met ruim 21.000 inwoners de grootste wijk van Zwolle. Voor Bouwinvest is het bekend terrein. Het Bouwinvest Residential Fund heeft momenteel 480 woningen in Stadshagen waarvan 357 appartementen en 123 eengezinswoningen.

De nieuwe woningen worden zogenaamde ‘nul-op-de-meter’ woningen. Daarmee zijn de woningen een stuk energiezuiniger dan vereist. De woningen hebben op jaarbasis een gemiddeld totaal energieverbruik van nul. De opwekking van energie voor al het gebouw- en gebruikersgebonden energieverbruik vindt plaats via onder andere PV-panelen. 

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest, “Deze nul op de meter woningen sluiten goed aan bij de duurzaamheidsambities van het Woningfonds. Mede daarom zijn de woningen een welkome aanvulling op de portefeuille”.

De eengezinswoningen zijn circa 120 m2 groot. De huurprijzen van de woningen liggen in het middeldure huursegment.   

Oplevering begin 2018
De verwachting is dat de woningen begin 2018 worden opgeleverd. Aannemer is Nijhuis Bouw B.V., vestiging Rijssen. Architect is Pieter Diks van de Bruin architecten uit Zwolle

Nieuwsbrief