01 december 2016

Deel dit op:

Bouwinvest heeft op 22 november het startsein gegeven voor de PK Award 2017. Deze prijs heeft als doel om startend ontwerptalent een duwtje in de rug te geven met een financiële impuls en een reële kans op een grote opdracht.

De inzet van deze tweede editie van de Award is het meest noordelijke deel van het Stadionplein in Amsterdam. Dit behoort tot The Olympic Area, een gebied vol historie en met de potentie om een zeer geliefd gebied te worden.

De PK Award
De PK Award is gericht op talentvolle, startende ontwerpers, in dit geval landschapsarchitecten. De winnaar van de award ontvangt een bedrag van € 5.000,- en verdient een wildcard waarmee hij of zij mag participeren in de daarop volgende prijsvraag voor de invulling van het gehele openbare Olympisch gebied. Deze laatste zal samen met de gemeente Amsterdam worden uitgezet.

De genomineerden zijn….
De opdracht bestaat uit het maken en presenteren van een visie/ concept voor de inrichting van het  openbaar gebied tussen The Olympic 1931, The Olympic 1962 en het Olympisch Stadion. De deelnemers zijn geselecteerd in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) en Peak Development. De genomineerden, in willekeurige volgorde, zijn:

Aim higher - het openbaar gebied van The Olympic Amsterdam
Voor de PK Award 2017 is de openbare ruimte tussen de voormalige Citroëngebouwen en het Olympisch Stadion (The Olympic Square) de plek waar het om draait. Het maakt een belangrijk onderdeel uit van het gebied dat sinds kort is omgedoopt tot The Olympic Amsterdam. Als je hier rondloopt voel je de potentie; aansprekende stedenbouw en interessante gebouwen. Het ademt historie. Echter, op een gewone dag is het hier stil en oogt het gebied rommelig en zelfs wat kil. Bouwinvest maakt als eigenaar van verschillende gebouwen onderdeel uit van The Olympic Amsterdam. We voelen ons ook echt betrokken en willen een bijdrage leveren die verder gaat dan die van gebouweigenaar, die verder gaat dan alleen de stenen. We willen investeren in een aantrekkelijk en hoogwaardige inrichting van de openbare ruimte. Wij dagen de genomineerden uit het gebied samen met ons op een hoger niveau te tillen: Aim higher!

Volg de ontwikkelingen rond de PK Award de komende weken via LinkedIn of op onze website.

Nieuwsbrief