22 april 2016

Deel dit op:

Vrijdagmiddag 22 april geven wethouder Logister van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Collin Boelhouwer, Hoofd Asset Management Winkels Bouwinvest en voorzitter van de winkeliersvereniging Stijntjes het officiële startsein voor de bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding en herontwikkeling van winkelcentrum Molenhoekpassage in Rosmalen.

 

 

 

 

 

 

De huidige ontwikkelingen op de winkelmarkt vragen om actief luisteren naar de behoeften van huurders en consumenten en blijven investeren in bestaande winkelobjecten. Bouwinvest is al jaren zeer actief met herontwikkelingen en revitalisatie van de portefeuille. Wij hebben vertrouwen in de toekomst van winkelvastgoed, mits het past binnen de strategie van ons Retail Fund.

De herontwikkeling en uitbreiding van de Molenhoekpassage sluit naadloos aan bij deze strategie. Met elkaar zorgen we voor een aantrekkelijk, modern en duurzaam winkelcentrum dat ook in de toekomst kan voldoen aan de behoefte van de consument en onze huurders.

Het winkelcentrum wordt van circa 5.600 m2 uitgebreid naar circa 6.000 m2. De uitbreiding betreft voor een groot deel de realisatie van een overdekte laad- en loshof voor Albert Heijn. Bovendien wordt de Albert Heijn fors vergroot en gemoderniseerd.  De routing in het winkelcentrum wordt gewijzigd zodat er een betere aansluiting op de omgeving ontstaat. Aan de zijkant van het winkelcentrum komt een nieuwe entree, waardoor de bestaande ingang aan de achterkant komt te vervallen. Om dit mogelijk te maken vinden er diverse interne verhuizingen van de bestaande winkels plaats. Daarnaast wordt het parkeerterrein uitgebreid en heringericht.

Gedurende het gehele bouwtraject zullen de winkels grotendeels open blijven en bereikbaar zijn voor de consument.

Verantwoordelijke partijen

Bouwbedrijf Pennings uit s’-Hertogenbosch is de aannemer. Centrum Projecten Uit Hilversum is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project namens Bouwinvest. AGS Architecs International uit Heerlen is het architectenbureau voor de uitbreiding en renovatie.

Nieuwsbrief