04 februari 2016

Deel dit op:

Binnen Bouwinvest maakt Friso Berghuis de overstap van Investor Relations naar International Investments. Hij start op 1 maart 2016 als Manager Global Listed Real Estate als opvolger van Boris van Warmerdam, die naar Grosvenor Fund Management vertrekt. Friso is sinds 2010 werkzaam bij Bouwinvest als Senior Strategisch Beleggingsadviseur.

Berghuis is als Senior Strategisch Beleggingsadviseur onder meer verantwoordelijk voor het accountmanagement van het internationale vastgoedmandaat en het opstellen van het Beleggingsplan Vastgoed voor opdrachtgever bpfBOUW. In zijn nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de beursgenoteerde vastgoedportefeuille. De combinatie van jarenlange ervaring in beursgenoteerd vastgoed bij Theodoor Gilissen Bankiers en de kennis en ervaring binnen Bouwinvest maakt Berghuis de ideale persoon voor het Listed team.

“Wij zijn verheugd dat we Friso een mooie uitdaging kunnen bieden binnen onze organisatie en zo wederom een medewerker intern te kunnen laten doorstromen” aldus Stephen Tross, verantwoordelijk directielid voor International Investments. “Daarnaast wil ik Boris van Warmerdam bedanken voor het opzetten van de beursgenoteerde portefeuille en wens ik hem veel succes bij zijn nieuwe uitdaging als Managing Director Funds Group bij Grosvenor Fund Management.”

Beursgenoteerd vastgoed integraal onderdeel van internationale portefeuille

Bouwinvest beheert namens bpfBOUW een internationale portefeuille van € 2,7 miljard met een groeidoelstelling naar €3,3 miljard ultimo 2018. De beursgenoteerde vastgoedportefeuille vormt een integraal onderdeel van het internationale mandaat. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de mogelijkheid om te beleggen in markt-sector combinaties die via niet-beursgenoteerde investeringen moeilijker of niet beschikbaar zijn. Beursgenoteerd vastgoed vergroot daarmee de diversificatie van de internationale vastgoedportefeuille. Daarnaast zijn de verhoging van de liquiditeit en het verbeterde rendement-risico profiel van de portefeuille reden om te beleggen in beursgenoteerd vastgoed.Nieuwsbrief