23 februari 2016

Deel dit op:

Het ontwerp voor Damrak 70, onderdeel van het grootschalige herontwikkelingsproject Nowadays aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam, heeft het BREEAM NL- Nieuwbouw Ontwerpcertificaat Very Good behaald. Bouwinvest heeft, voorafgaand aan de start van het project, een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid neergelegd bij de ontwikkelaars TOP Vastgoed en FiMek en is dan ook verheugd met dit resultaat. Eerder ontving Nieuwendijk 196 het BREEAM-NL Very Good Ontwerpcertificaat.

Duurzaamheidsmaatregelen voor het ontwerp Damrak 70

Onder begeleiding van BREEAM-NL- Nieuwbouw Expert Peutz heeft het ontwerpteam tal van duurzaamheidsmaatregelen in het ontwerp geïntegreerd. Zo worden op het dak zonnepanelen geplaatst en wordt primair gebruik gemaakt van LED verlichting. Ook aanneemcombinatie Dura Vermeer – De Nijs heeft haar kennis en kunde op het gebied van duurzaam bouwen ingebracht. De bouwplaats voldoet daarbij aan de gedragscode Bewuste Bouwers. In overleg met de huurders wordt gestreefd een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen te treffen in de inrichting en exploitatie van de winkels. Het oplevercertificaat voor Damrak 70 wordt afgegeven nadat ook Primark haar winkelruimte enige tijd in exploitatie heeft genomen. Naar verwachting is dit het eerste kwartaal van 2017.

BREEAM certificering voor Nowadays

De BREEAM certificering van Damrak 70 is onderdeel van de duurzaamheidstrategie van het Bouwinvest Retail Fund. “Investeren in duurzaamheid creëert waarde op de lange termijn”, aldus Collin Boelhouwer, Hoofd Asset Management Retail. Bouwinvest ontving in 2015 opnieuw de Green Star status van GRESB voor alle openstaande fondsen. Het Bouwinvest Retail Fund is 6% in score gestegen en bezet hiermee de tweede plaats in de ranking in Nederland. GRESB is een onafhankelijke, wetenschappelijke benchmark die het duurzaamheidbeleid van vastgoedfondsen en –portefeuilles wereldwijd beoordeelt.

Nieuwsbrief