20 april 2016

Deel dit op:

Hielke Bokma versterkt per 1 mei 2016 het acquisitieteam van het Bouwinvest Residential Fund. Hielke komt van Rabobank Nederland waar hij werkte in het team Bouw & Vastgoed van de afdeling Special Asset Management. Vanuit die rol bediende hij klanten in de bouw/projectontwikkeling en diverse vastgoedbeleggers. Voor Bouwinvest is hij geen onbekende want hij werkte tot 2012 als Manager Research. In zijn nieuwe functie vervangt hij Monica Stekelenburg die sinds 1 april als acquisiteur voor het Bouwinvest Retail Fund werkt.

Het Bouwinvest Residential Fund is het grootste unleveraged woningfonds van Nederland met € 3,2 miljard AUM. Bouwinvest gelooft in een groeiende behoefte aan middeldure huurwoningen. Voor de komende jaren heeft het fonds een groeidoelstelling van € 600 miljoen. Het afgelopen jaar werd voor 466 miljoen geïnvesteerd en de huidige pijplijn omvat 690 miljoen. “We zijn dan ook zeer enthousiast over de komst van Hielke Bokma”, zegt Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest. “Met hem halen we een ervaren kracht binnen die precies weet welk type product geschikt is voor onze woningportefeuille, een absolute meerwaarde.” Hielke Bokma wordt in zijn nieuwe functie verantwoordelijk voor de aankoop van huurwoningen met de focus op Zuid-Holland en Noord-Brabant. Meer dan 80% van de woningportefeuille bevindt zich in de Randstad. Het streven is om het bezit in Brabant in de komende jaren te verdubbelen. De investeringsstrategie is gericht op duurzame middeldure vrije sector huurwoningen voor gezinnen, kleinere huishoudens, starters en senioren.

Ervaren team acquisiteurs
Monica Stekelenburg is sinds 1 april begonnen in haar nieuwe functie als acquisiteur voor het Retail Fund. Bij deze interne carrièremove kan zij haar kennis en ervaring die ze heeft opgedaan in de afgelopen 5 jaar bij het Residential Fund goed inzetten bij het verwezenlijken van de doelstellingen van het Retail Fund.

Het volledige acquisitieteam van Bouwinvest bestaat nu uit:

Residential Fund: Christian Schouten en Hielke Bokma
Retail Fund: Monica Stekelenburg
Office Fund: Jos van Oort

Nieuwsbrief