23 maart 2016

Deel dit op:

In 2015 heeft het Bouwinvest Retail Fund beter gepresteerd ten opzichte van de IPD Netherlands Annual Property Index. Het Retail Fund heeft in 2015 een totaal rendement van 5,3% behaald ten opzichte van de 3,8% van de index. Ook op de drie-en vijfjaars gemiddelden scoort het Retail Fund met gemiddelde rendementen van respectievelijk 5,5% en 5,9% ruim boven de index, die gemiddelden liet zien van 2,4% en 3,7%.

Juiste product op juiste locatie
Deze resultaten zijn vooral te danken aan het indirect rendement. De waardegroei van de winkels is het resultaat van investeren in het juiste product op de juiste locatie “Er is een mooi rendement te maken met winkelvastgoed, als je maar selectief bent in je aankoopbeleid en actief omgaat met je huidige bezit”, aldus Collin Boelhouwer Hoofd Asset Management Winkels. Het Bouwinvest Retail Fund is selectief in haar beleid. De focus ligt voor een groot deel op de hoofdwinkelstraten in de grote steden, waar winkels en horeca de beleving creëren die consumenten zoeken. Daarnaast richt het Retail Fund zich op toegankelijke wijkwinkelcentra waar consumenten hun dagelijkse boodschappen doen.

Werk aan de winkel
De huidige ontwikkelingen op de winkelmarkt vragen om actieve beleggers die luisteren naar de behoeften van huurders en consumenten. “Bouwinvest is al jaren zeer actief met herontwikkelingen en revitalisatie in de portefeuille” aldus Collin Boelhouwer. “Wij hebben vertrouwen in de toekomst van winkelvastgoed, mits het past binnen de strategie van ons Retail Fund. Om die reden blijven wij investeren in onze bestaande winkelprojecten.” Zo hebben we in 2015 de compleet gerenoveerde Nieuwendijk 196 in Amsterdam met Zara en JD Sports en winkelcentrum Westerhaven in Groningen opgeleverd en staat in 2016 de oplevering van de grootschalige herontwikkeling Damrak 70 met C&A en Primark op de agenda.

Nieuwsbrief