23 maart 2016

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund heeft in 2015 voor de zesde keer op rij de IPD Netherlands Annual Property Index overtroffen. Met een totaal rendement van 13,7% heeft het Residential Fund bovengemiddeld gepresteerd ten opzichte van de index, die een totaal rendement liet zien van 11,0%.

Ook op drie- en vijfjaars gemiddelden scoort het Residential Fund met rendementen van 6,6% en 5,0% ruim boven de index, die gemiddelde rendementen liet zien van respectievelijk 5,3% en 3,6%.

Het bovengemiddelde rendement is met name te danken aan het indirect rendement. De waardegroei van de woningen is het resultaat van een kwalitatief hoogwaardige portefeuille bestaand uit bijna 15.000 woningen op de juiste locatie. De behoefte aan deze woningen blijkt ook uit de bezettingsgraad van ruim 98%. Meer dan 80% van de woningportefeuille bevindt zich in de Randstad waarvan het grootste deel in Amsterdam. De investeringsstrategie is gericht op duurzame middel-dure vrije sector huurwoningen voor gezinnen, kleinere huishoudens, starters en senioren.

“Een prachtig resultaat waar we de afgelopen jaren hard aan hebben gewerkt. Door de goede acquisities van de afgelopen twee jaar heeft het fonds een pijplijn van € 690 miljoen. De omvang van het fonds zal de komende jaren doorgroeien tot meer dan € 4 miljard”, aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Wonen.

Het fonds heeft in de afgelopen twee en half jaar elf nieuwe investeerders verworven en hoopt de komende jaren nog een aantal nieuwe investeerders te verwelkomen.

Nieuwsbrief