28 november 2016

Deel dit op:

Bouwinvest heeft namens het Bouwinvest Residential Fund een koopovereenkomst getekend met Giesbers Ontwikkelen en Bouwen voor de aankoop van 48 vrije sector huurwoningen in het project Het Nieuwe A in de wijk Malburgen-West te Arnhem.

Malburgen-West ligt naast groene uiterwaarden en het natuurgebied Meinerswijk aan de zuidkant van Arnhem. De wijk ondergaat een ware metamorfose en het Nieuwe A is een van de laatste fasen in deze gebiedsontwikkeling. Er is sprake van sloop en nieuwbouw. Hoogbouw heeft plaats gemaakt voor laagbouw en een mix van koopwoningen, vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen. Ook het openbare gebied wordt opnieuw ingericht. De wijk krijgt meer groen waarmee het oorspronkelijke tuinwijkkarakter in ere wordt hersteld.

De ruime eengezinswoningen, variëren in grootte van 120m2 tot 140m2, beschikken over een hoogwaardige afwerking en een ruime achtertuin. Daarbij zijn de woningen zeer duurzaam met een EPC-score van 0.

“Eengezinswoningen in het middeldure vrije sector huursegment zijn relatief schaars op de Arnhemse woningmarkt. De woningen voldoen aan onze gewenste kwaliteit en zijn daarom zeer welkom in het fonds, aldus Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen.

De koop is tot stand gekomen op basis van een constructieve samenwerking met woonstichting Volkshuisvesting Arnhem en makelaar Strijbosch Thunnissen uit Arnhem.

De uitvoering van het project is in handen van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen te Wijchen. De verwachtte oplevering is Q4 2017.

Nieuwsbrief