23 maart 2016

Deel dit op:

Het Office Fund heeft met een totaal vastgoedrendement van 1,4% dit jaar de IPD Netherlands Annual Property Index niet verslagen, het 5-jaars gemiddelde totale vastgoedrendement scoort met 2,3% echter nog steeds beter dan de 0,6% van de index. “Het feit dat we dit jaar lager scoren dan de index komt niet als een verrassing,” aldus Bas Jochims, Hoofd Asset Management Kantoren bij Bouwinvest. “2015 was een jaar van transitie voor het Office Fund.”

Optimalisatie van de kantorenportefeuille
De optimalisatie van het fonds bestond vooral uit de verkoop van 14 gebouwen die niet meer voldeden aan de strategie van het fonds. De strategie is gericht op voornamelijk multi-tenant kantoren in flexibel indeelbare en duurzame gebouwen, gelegen op multifunctionele, goed bereikbare locaties in de grote steden waar werken en beleving samenkomen. De portefeuille bestaat nu uit kantoorgebouwen die allemaal in de vier grote steden liggen en zeer onderscheidend zijn.   

Daarnaast hebben we geïnvesteerd in bestaande gebouwen uit de portefeuille. Zo zijn we begonnen met de verbetering van de centrale hal van WTC The Hague waar een hub zal ontstaan voor internationale bedrijven en zakenmensen. Verder zijn er voorbereidingen getroffen voor de herontwikkeling van de historische Citroëngebouwen in Amsterdam. Binnenkort kan bekend worden gemaakt welke gebruikers zich reeds hebben gecommitteerd aan dit aansprekende project.   

Jochims: “Door de uitvoering van de optimalisatie-strategie van het Office Fund is een mooie basis gecreëerd om de long term outperformance te continueren. Wij zijn overtuigd van de toekomstbestendigheid van de kantorenportefeuille, waarmee voor investeerders een aantrekkelijk rendement kan worden gerealiseerd.  In 2015 hebben wij dan ook onze eerste buitenlandse investeerder naast bpfBOUW mogen verwelkomen in ons fonds.”

 

Nieuwsbrief