13 september 2016

Deel dit op:

Het Bouwinvest Residential Fund heeft met Noordas B.V. (een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed) de koopovereenkomst getekend voor 69 appartementen, 14 parkeerplaatsen en circa 196 m² VVO commerciële ruimte. Met deze transactie komt het totale woningbezit van het fonds op het NDSM terrein in Amsterdam op 945 woningen.

Deze transactie vormt het sluitstuk op twee eerdere transacties betreffende 473 vrije sector huurappartementen en 403 studentenwoningen binnen de totaalontwikkeling die voorheen bekend stond als Nautique Living. Het totaal komt nu op 945 huurwoningen en wordt in verschillende fases uitgevoerd. De woningen zijn verdeeld over zes zelfstandige gebouwen met een grote verscheidenheid aan typen variërend van 24 tot en met 95 vierkante meter.

Onderdeel van De Werf, studentencomplex Nautique Living bereikt hoogste punt
De projectnaam Nautique Living omschreef tot op heden de gehele ontwikkeling van COD op het NDSM terrein. Vanaf nu gaan de studentenwoningen verder onder deze naam. Op 13 september vieren Pleijsier Bouw (de aannemer), Student Experience (de beheerder), COD en Bouwinvest, dat het complex met 403 appartementen zijn hoogste punt bereikt.Nieuwe ‘place-to-be’ in Amsterdam

De nieuwe naam van de ontwikkeling waar de vrije sector huurwoningen liggen is vanaf nu ‘De Werf’. De Werf ligt op het NDSM terrein, een voormalige scheepswerf, direct aan het IJ in Amsterdam-Noord. Er gebeurt veel. Het zal zich de komende jaren tot een nieuw stedelijk gebied ontwikkelen met woningen, (creatieve) bedrijven, kantoren, onderwijs, leisure en retail.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen Bouwinvest:“We zijn erg enthousiast dat we wederom investeren in De Werf. We verwachten dat het voor diverse doelgroepen een zeer gewilde woonplek wordt. De locatie in combinatie met het product maken dat het een mooie aanvulling op onze woningportefeuille is.

Gert-Wim Bos, Directeur COD: “Wij zijn blij dat Bouwinvest net als wij de grote potentie van het NDSM-terrein ziet als locatie om te wonen en te studeren. Samen met Bouwinvest werken we hier aan het grootste en meest gemengde woonproject van Amsterdam met 945 prachtige woningen. Door de mix aan woonproducten en voorzieningen zal dit deel van Amsterdam tot één van de meest bruisende locaties van de stad gaan behoren.”

Oplevering tussen medio 2017 en eind 2018
Namens COD, Borghese en Verweij Mungra Vastgoed is BNP Paribas Real Estate betrokken als adviseur. NautaDutilh heeft de verkoper juridisch begeleid in deze transactie. De uitvoering van het gehele project is in handen van Pleijsier Bouw. De verwachte oplevering van Nautique living is medio 2017 en deze recent aangekochte 69 woningen worden eind 2018 opgeleverd.

 

Nieuwsbrief