21 december 2016

Deel dit op:

Het Bouwinvest Hotel Fund heeft op 14 december met Stichting N.J.H.C. Beheer een overeenkomst getekend voor de aankoop van budget hotel Stayokay Zeeburg in Amsterdam.

Verdere groei van het Hotel Fund wordt verwacht in 2017, en sluit goed aan op de ambitie van het Fonds om uit te breiden in Amsterdam. Amsterdam is, gemeten naar het aantal hotels en hotelkamers, dé hotelstad van Nederland en kent daarmee een sterke vraag naar hotelruimte. Momenteel heeft Bouwinvest twee hotels in Amsterdam in de portefeuille: Roommate Aitana en Casa400, en twee hotels in aanbouw (Meininger Amstel Tower en Premier Suites / Hourglass).

Bouwinvest verhuurt zijn hotels aan toonaangevende en ervaren hotelexploitanten om de waarde van de investeringen te vergroten. Langlopende huurcontracten die gebruikelijk zijn in de hotelwereld in combinatie met de sterke band die hoteleigenaren met hun gebouw ontwikkelen, biedt beleggers goede stabiele rendementen op de lange termijn.

Bas Jochims, hoofd asset management hotels en kantoren bij Bouwinvest: “Stayokay biedt al ruim 85 jaar haar (inter)nationale gasten de ideale uitvalsbasis voor nieuwe, waardevolle ervaringen. Met jaarlijks circa 1 miljoen overnachtingen is Stayokay de grootste aanbieder van budgetaccommodaties in Nederland, en daarmee een aantrekkelijke huurder voor het Bouwinvest Hotel Fund”.

Duurzaamheid

Het is de ambitie van Stayokay om de meest duurzame ho(s)telketen van Nederland en een CO2 neutrale organisatie te worden. Deze ambitie sluit goed aan bij Bouwinvest die voortdurend streeft naar het verduurzamen van de beleggingen.

Stayokay Amsterdam Zeeburg is gehuisvest in een voormalig schoolgebouw uit circa 1900. Het hotel is circa 7.500 m2 b.v.o. groot, verdeeld over 3 verdiepingen, begane grond en kelder. Het hotel heeft een eigen café, restaurant en vergaderruimten (6 zalen). Het hotel is in 2007 gerenoveerd en onlangs met 20 kamers uitgebreid en omvat nu 112 kamers. 

Het hotel deelt het gebouw o.a. met een bioscoop, een café en een theater in eigendom van Stichting Ymere (circa 5.900 m2) en een klein kantoor (circa 900 m2).

 

 

Nieuwsbrief