08 juni 2016

Deel dit op:

Bouwinvest, namens het Bouwinvest Residential Fund, heeft met Noordas B.V. (een joint venture van COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra Vastgoed) de koopovereenkomst getekend voor het project Nautique Living voor 403 studentenwoningen en circa 1.100 m2 algemene ruimten op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Tevens hebben Student Experience, een activiteit van Verweij Mungra Vastgoed, en het Bouwinvest Residential Fund, een beheerovereenkomst gesloten voor dit woningcomplex. Ook is tussen het Bouwinvest Residential Fund en Noordas de intentie vastgelegd voor de aan-/verkoop van de resterende circa 70 vrije sector huurappartementen in het complex Nautique Living. Partijen ondertekenden vandaag op de Provada.

Studentenhuisvesting volgens Student Experience concept
Het betreft 403 zelfstandige 1-kamer appartementen met badkamer en keuken, met een gemiddelde oppervlakte van circa 25 m2. Daarnaast omvat het project circa 1.100 m2 VVO aan algemene ruimten op de begane grond en 1e verdieping met diverse faciliteiten zoals een lounge, studeerruimte, wasruimte, sportfaciliteiten en een beveiligde fietsenstalling. Ook worden verschillende medische voorzieningen aangeboden; zo is er een huisarts, tandarts en fysiotherapeut aan het studentencomplex verbonden.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen Bouwinvest: “De vraag naar studentenhuisvesting 2.0 in Amsterdam is groot. De NDSM-werf is bovendien voor studenten bekend terrein door de festivals en horecavoorzieningen zoals Pllek en Noorderlicht. Mijn verwachting is dan ook dat studenten het aantrekkelijk zullen vinden om hier, in een complex dat tegemoet komt aan de hedendaagse wensen van deze doelgroep, te wonen. Dit maakt het een mooie investering.

Johan Verweij, directeur van Student Experience: "Student Experience is trots dat Bouwinvest voor ons heeft gekozen inzake het beheer van Nautique Living op deze fantastische locatie. Met deze uitbreiding van de studentenwoningen van Nautique Living beheert Student Experience ruim 1.700 studentenwoningen. Doel is om de komende jaren onze portefeuille uit te breiden naar 5.000 woningen. In het kader van deze groei zijn wij gestart met de implementatie van een ISAE3402 certificering. De audit periode is eind 2016 afgerond.”

Gert-Wim Bos, Directeur COD: “Wij zijn blij dat Bouwinvest net als wij de grote potentie van het NDSM-terrein ziet als locatie om te wonen en te studeren. Samen met Bouwinvest werken we hier aan het grootste en meest gemengde woonproject van Amsterdam met bijna duizend woningen. Door de mix aan woonproducten en voorzieningen zal dit deel van Amsterdam tot één van de meest bruisende locaties van de stad gaan behoren.”

NDSM-werf wordt nieuw stukje Amsterdam
De NDSM-werf, een voormalige scheepswerf, ligt direct aan het IJ in Amsterdam-Noord. De werf ontwikkelt zich tot een stedelijk gebied met woningen, (creatieve) bedrijven, kantoren, onderwijs, leisure en retail. Een plek om te wonen, werken, leven en te genieten.

Bouwinvest tekende eerder met Noordas een overeenkomst voor 473 vrije sector huurwoningen in het complex Nautique Living op de NDSM-werf.Bouwinvest Residential Fund en Noordas B.V. hebben de intentie vastgelegd voor de aan-/verkoop van de resterende circa 70 vrije sector huurappartementen inclusief collectieve fietsenberging, 14 parkeerplaatsen en commerciële ruimte in het complex Nautique Living. Bouwinvest is één van de grootste investeerders in Amsterdam en heeft positieve ervaringen met investeren in transformatiegebieden zoals onder andere het Eenhoorngebied bij het Amstelstation.

Oplevering juni 2017
Namens COD, Borghese en Verweij Mungra Vastgoed is BNP Paribas Real Estate betrokken als adviseur. NautaDutilh heeft de verkoper juridisch begeleid in deze transactie. De uitvoering van het gehele project is in handen van Pleijsier Bouw. De realisatie van de studentenwoningen is gestart in januari 2016. De verwachte oplevering is juni 2017.

Nieuwsbrief