22 november 2016

Deel dit op:

Bouwinvest REIM heeft € 50 miljoen gecommitteerd aan het Genesta Nordic Real Estate Fund (GNREF II) dat wordt gemanaged door het Scandinavische Genesta. Dit fonds belegt voornamelijk in kantoren en winkels in de grootstedelijke regio’s in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland.

Deze markten worden gezien als stabiel, waarbij wordt ingespeeld op de positieve lange termijntrends. De regio geldt als een safe haven en dit sluit goed aan bij de uitgangspunten van de beleggingsstrategie. De totale Europese allocatie van Bouwinvest REIM, afgezien van de Nederlandse investeringen, bedraagt momenteel ruim € 1 miljard.

Stephen Tross, Managing Director International Investments: “Dit fonds heeft een value added strategie en heeft momenteel een relatief gunstige risico-gecorrigeerde rendementsverwachting in deze markten. Het betreffen core steden en -locaties waarbij op assetniveau waarde wordt toegevoegd door voornamelijk renovatie, herontwikkeling en nieuwe verhuur.”

  

(Foto: Dronning Mauds gate 15_Oslo)

Sterk partnership

Het GNREF II van Genesta is een closed end fonds met een looptijd van 7 tot 9 jaar. Het fonds heeft een streefomvang van € 500 tot 700 miljoen AUM. Een aantal assets in Oslo en Helsinki werd al geacquireerd. Het vertrouwen in Genesta is groot, de afgelopen jaren was er al sprake van een succesvolle samenwerking.

Cathelijne Martin, Regio Manager Europa: “Genesta is een bekende, sterke en betrouwbare partner en heeft een gedegen track record. Ze hebben laten zien dat ze fondsen met een value add strategie goed kunnen managen.”

Nieuwsbrief