25 februari 2016

Deel dit op:

Na de recente succesvolle transformatie van de 66 wooneenheden aan de Van ’t Hofflaan in Amsterdam Watergraafsmeer, tekent het Bouwinvest Healthcare Fund een nieuwe overeenkomst met ontwikkelaar AIG Careconcepts uit Arnhem. Het gaat om 80 intramurale zorgwoningen in het naastgelegen, nieuw te bouwen Ingenhouszhof deel B. Stichting Amsta is de zorgaanbieder in dit complex.

AIG Careconcepts gespecialiseerd in projectontwikkeling in de zorg, realiseerde afgelopen zomer de transformatie van Van ’t Hofflaan, het voormalige Ingenhouszhof deel A. Ook voor het tweede deel hebben AIG Careconcepts, Bouwinvest en stichting Amsta elkaar gevonden.

De verkoop en terughuur van Ingenhouszhof maken het voor Stichting Amsta, een van de grootste aanbieder van kleinschalige woonzorgvoorzieningen in Amsterdam, mogelijk ook op lange termijn kwalitatief hoogwaardige zorg te blijven bieden in de Watergraafsmeer. Op deze locatie exploiteert Amsta de woningen voor senioren met een geestelijke en/of lichamelijke zorgvraag. Initieel voornamelijk op intramurale basis maar op termijn naar alle waarschijnljikheid ook steeds meer op extramurale basis. Het is een vorm van beschermd wonen. De 80 woningen zijn er speciaal voor ouderen (veelal 70+) die wel zorg behoeven maar eigenheid en individuele levensruimte belangrijk vinden.

Relinde Weil, bestuurder bij Amsta zegt over deze overeenkomst: “De huidige 55 woningen voor senioren met een geestelijk en/of lichamelijke zorgvraag voldoen niet meer aan de eisen op gebied van duurzaamheid, zorgtoegankelijkheid en flexibiliteit. We zijn verheugd dat we wederom met AIG Careconcepts en Bouwinvest een prachtig nieuw en toekomstbestendig gebouw in gebruik kunnen gaan nemen.”

Bart van Venrooij, directeur van AIG Careconcepts: “Na een succesvolle herontwikkeling van deel A aan de Van ‘t Hofflaan zijn we enthousiast dat we voor Stichting Amsta ook Ingenhouszhof deel B kunnen herontwikkelen in samenwerking met Bouwinvest. Omdat deel B geen renovatie is maar nieuwbouw hebben we des te meer vrijheid om in samenspraak met Amsta heel goed te kijken naar de behoeften waaronder het wonen zelf van diverse groepen die een bepaalde vorm van zorg nodig hebben. Nu, maar vooral ook in de toekomst.” 

Erwin Drenth, manager Healthcare bij Bouwinvest: “Het is prettig samenwerken met AIG Careconcepts en zij hebben met de transformatie van de eerste 66 wooneenheden uitstekend werk geleverd. Daar geven we graag een vervolg aan. Daarbij hebben wij veel vertrouwen in de expertise van Amsta in het leveren van perfecte zorg voor deze doelgroep”.

De oplevering van Ingenhouszhof deel B staat gepland begin 2018. 

Nieuwsbrief