09 december 2016

Deel dit op:

De eerste ‘technische’ paal is geslagen voor de bouw van de huisvesting van 45 intramurale cliënten en 62 zorgappartementen in woonzorgproject Theresia in Ouderkerk aan de Amstel. De ontwikkeling is door Bébouw Midreth, ZorgID, Zonnehuisgroep Amstelland en het Bouwinvest Healthcare Fund de afgelopen maanden in nauwe samenwerking met de betrokken gemeenten en belanghebbenden afgerond.

Op de locatie van Zonnehuisgroep Amstelland aan de Theresiastraat in Ouderkerk aan de Amstel komen een nieuw zorggebouw met zorgfaciliteiten en 62 vrije sector huurappartementen. 

De zorggebouwen zijn aangekocht door Bouwinvest Healthcare Fund. Het zorggebouw met zorgfaciliteiten voor de huisvesting van 45 intramurale cliënten zal door Zonnehuisgroep Amstelland worden gehuurd. De 62 zorgappartementen in de vrije verhuur worden medio 2018 in de verhuur gebracht. De grondoverdracht tussen partijen heeft vorige week plaatsgevonden. Bébouw Midreth is verantwoordelijk voor de realisatie van het project. ZorgID is betrokken als adviseur om het plan te optimaliseren. Bébouw Midreth en ZorgID zijn beiden onderdeel van VolkerWessels. Het ontwerp van de nieuwbouw is van architectenbureau Rijnboutt. 

Nelleke Vogel, Bestuurder Stichting Zonnehuisgroep Amstelland: “We zijn blij dat we door deze samenwerking zorg kunnen blijven geven aan kwetsbare ouderen in Ouderkerk.”

Ralf Dressel, Directeur Bébouw Midreth: “Als lokaal georiënteerde bouwer zijn wij er trots op woonzorgproject Theresia voor de Zonnehuisgroep en Bouwinvest Healthcare Fund te realiseren en hiermede een bijdrage aan de lokale zorg te leveren.”

Erwin Drenth, Manager Zorgvastgoed Bouwinvest Healthcare Fund: “Wij zijn content met het definitieve ontwerp van de nieuwe huisvesting voor zowel de intramurale cliënten als de zorgappartementen. Het is een mooi resultaat van een prettige samenwerking met Bébouw Midreth, ZorgID en Zonnehuisgroep Amstelland.”

Bart van der Vossen, Rijnboutt: “Het ontwerpen voor een kwetsbare groep mensen is een mooie opgave. We hebben in het ontwerpproces intensief met zowel bewoners als verzorgenden contact gehad. Dat was een leerzaam proces. In overleg met de gemeente zijn we vervolgens gekomen tot een zorgvuldige aanpassing die recht doet aan het dorpse karakter van de locatie en haar omgeving. Wij vinden het fijn om hier een betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren.”        

Naar verwachting zal het project medio 2018 worden opgeleverd.

 

 

Nieuwsbrief