05 maart 2015

Deel dit op:

Na een grondige renovatie met hoge duurzaamheidsambitie, zijn alle 3.600m2 van het Valina gebouw, verhuurd aan WPG Uitgevers.

De duurzaamheidsambitie is vertaald in nieuwe vliesgevels in de gevel. De installaties zijn volledig vernieuwd en op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Een drietal vides is gecreëerd voor betere gebruiksmogelijkheden van het souterrain en de tussenverdieping. Met de aanpassingen heeft het gebouw een energielabel A.

Bas Jochims, Hoofd Asset Management Kantoren van Bouwinvest: “We kijken met trots terug op de realisatie van deze herontwikkeling met een hoge duurzaamheidsambitie en succesvolle verhuur aan WPG Uitgevers. Met de oplevering van het Valina-gebouw komt de ambitie om het Eenhoorngebied te transformeren naar een stedelijk subcentrum met een menging van wonen, werken en voorzieningen weer een stap dichterbij. Het is een mooie toevoeging aan de portefeuille”.

Het pand ligt op een goede zichtlocatie aan de Wibautstraat en kan worden aangemerkt als het entreegebouw naar het Eenhoorngebied. De ligging is optimaal; een paar honderd meter van het Amstelstation en direct aan de toegangsweg naar de A10. Ook de A2 is vanaf hier eenvoudig te bereiken.

De herontwikkeling past het uitstekend binnen de strategische uitgangspunten van het Office Fund: een flexibel indeelbaar en duurzaam gebouw op een multifunctionele, goed bereikbare locatie in één van de vier grote steden. Naast het Valina-gebouw (Office Fund) bezit Bouwinvest het naastgelegen Casa 400 (Hotel Fund), het recentelijk opgeleverde studentencomplex De Feniks en de starterswoontoren Het Baken, en ook het luxere wooncomplex De Heelmeesters (deze laatsten allen onderdeel van het Residential Fund).

DRS Makelaars heeft Bouwinvest begeleid bij de verhuur van het gebouw. Het ontwerp is van OeverZaaijer. Peak Development en Bouwinvest Development hebben de herontwikkeling begeleid.

Kijk op www.bouwinvest-offices.nl voor meer informatie over de kantorenportefeuille van Bouwinvest.

Nieuwsbrief