11 juni 2015

Deel dit op:

Op zaterdag 6 juni 2015 werd wijkwinkelcentrum Parkweide in Ede officieel geopend. Een winkelcentrum in Kernhem waar alle inwoners van Ede kunnen winkelen. Naast twee supermarkten is er in het winkelcentrum ook een bloemist, kapper, cafetaria en de Etos en er komt nog meer.

Tijdens de feestelijke opening spraken Marije Eleveld, Wethouder Ruimtelijke Ordening gemeente Ede, Henk Pluimers van ontwikkelaar Dura Vermeer Bouw Hengelo en Collin Boelhouwer Hoofd Asset Management Winkels Bouwinvest, namens het Bouwinvest Retail Fund over deze mooie ontwikkeling.

Wijkwinkelcentrum Parkweide
Wijkwinkelcentrum Parkweide heeft een totale oppervlakte van circa 5.400 m² vvo en bestaat uit twee gebouwdelen met winkels op de begane grond. De winkelstraten zijn breed en sluiten rechtstreeks aan op de gratis parkeervoorzieningen met ruim 200 parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum. Het winkelcentrum zal een divers aanbod van winkels bieden voor de dagelijkse boodschappen.

Marije Eleveld, Wethouder RO, Wonen en Wijken van de gemeente Ede:
“Met trots kijk ik terug op een mooie samenwerking met Dura Vermeer en Bouwinvest. Winkelcentrum Parkweide is hiervan het resultaat, een mooie plek voor inwoners van Kernhem, Veldhuizen en de rest van Ede om te winkelen.”

Partijen
Collin Boelhouwer, Hoofd Asset Management Winkels Bouwinvest: “De bewoners van Ede, en dan met name van de wijken Veldhuizen en Kernhem, moesten even geduld hebben, maar nu is het dan zo ver. Parkweide zal een divers aanbod van winkels bieden voor de dagelijkse boodschappen. Het feit dat nu al meer dan driekwart van de winkels verhuurd is, geeft aan dat ook ondernemers goede kansen zien op deze locatie.”

Henk Pluimers, Algemeen Directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Een langdurige en intensieve integrale samenwerking heeft geresulteerd in een prachtig Parkweide!”

Infrastructuur
Winkelcentrum Parkweide ligt aan de rand van de wijken Veldhuizen en Kernhem en wordt direct ontsloten via de N224, een belangrijke toegangsweg voor de gemeente Ede.

Ontwerp
Leijh, Kappelhoff, Seckel, van den Dobbelsteen, architectenuit Hengelo is verantwoordelijk voor het ontwerp van winkelcentrum Parkweide.

Klik hier voor het interview op Ede TV
Klik hier voor de film van AT5, in opdracht van Bouwinvest

Nieuwsbrief