06 juli 2015

Deel dit op:

Papendrecht- VORM Ontwikkeling BV wint de openbare tender Stadsblok Kop Weespertrekvaart, waarvoor maar liefst 12 partijen interesse hebben getoond, en gaat dit samen met Bouwinvest Residential Fund realiseren.

Papendrecht- VORM Ontwikkeling BV wint de openbare tender Stadsblok Kop Weespertrekvaart, waarvoor maar liefst 12 partijen interesse hebben getoond, en gaat dit samen met Bouwinvest Residential Fund realiseren.

De gemeente Amsterdam heeft VORM geselecteerd om ca. 300 woningen te ontwikkelen, financieren en realiseren in Kop Weespertrekvaart, onderdeel van het Amstelkwartier. De selectie vond plaats op basis van twee gunningscriteria: het optiebod en de EPC score van 0,15 voor de woningen. VORM heeft de hoogste totale puntenscore en krijgt hiermee de mogelijkheid om gedurende 16 maanden aan een plan te werken.

Michiel de Bruine, hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest: “Het is geweldig dat wij samen met VORM deze tender gaan realiseren. Gezamenlijk is een duurzaam plan ontworpen dat past binnen de door de gemeente Amsterdam vastgestelde eisen. Het nieuwe Stadsblok zorgt voor een stevige verankering van de Kop Weespertrekvaart in Overamstel en wordt hét nieuwe stadse woongebied met een mooie menging van woningen in de koop en goedkopere en vrije sector huur. Door het bundelen van elkaars krachten is dit winnende plan ontstaan.”

Kop Weespertrekvaart
De roots van de Kop Weespertrekvaart liggen in de buitenplaatsen Solitudo en Lindenhoeve die hier in de 18de eeuw zijn gebouwd door welgestelde Amsterdammers. Deze lommerrijke groene buitenplaatsen vormen de inspiratiebron voor de ontwikkeling van het gebied.

De Kop Weespertrekvaart ligt tussen de nieuwe woonwijk Amstelkwartier en de Watergraafsmeer in en wordt het nieuwe groene autoluwe stadse woongebied. Het project bestaat uit 160 vrije sector huurwoningen, 100 goedkope huurwoningen, 40 hoogwaardige koopwoningen, een ondergrondse parkeergarage en 150 m² commerciële ruimte. Naar verwachting start de realisatie uiterlijk in het eerste kwartaal van 2017 maar mogelijk al eind 2016 en worden de duurzame woningen in het vierde kwartaal van 2018 opgeleverd.

Nieuwsbrief