28 maart 2015

Deel dit op:

De verhuur van 50 nieuwbouwappartementen in het wooncomplex CityPrince in Den Haag gaat van start. Zaterdag 28 maart a.s. van 10.00 – 12.00 uur organiseert het Verhuurteam, bestaande uit Van ’t Hof Rijnland Vastgoedmanagement en Frisia Makelaars, een open dag voor belangstellenden.

50 vrije sector huurwoningen met het centrum van Den Haag om de hoek

CityPrince ligt aan het Buitenom, vlakbij de historische binnenstad van Den Haag en is een belegging van Bouwinvest namens Bouwinvest Residential Fund. CityPrince is een kleinschalig nieuwbouwproject dat bestaat uit twee gebouwen met respectievelijk 4 en 5 woonlagen. In CityPrince komen 50 vrije sector huurappartementen – met een oppervlakte van 82 m2 tot en met 121 m2 – en een commerciële ruimte van 180 m². Afhankelijk van het type appartement zijn er twee of drie ruime kamers. De woningen zijn afgewerkt met luxe inbouw-apparatuur en een compleet ingerichte badkamer. De huurprijzen liggen tussen de € 765 en € 995 per maand, exclusief servicekosten. Elke woning heeft een eigen berging in de ondergrondse parkeerkelder, waar zich ook 50 parkeerplaatsen bevinden. De mogelijkheid bestaat een van deze plaatsen te huren.
De appartementen op de begane grond hebben een ruim terras met uitzicht op de binnentuin. Een aantal topappartementen heeft een terras aan de voorzijde, gelegen op het zuidwesten. De overige appartementen hebben geen eigen buitenruimte, maar de bewoners kunnen wel gebruikmaken van de fraaie, gezamenlijke binnentuin. Naar verwachting worden de woningen begin 2016 opgeleverd. Ook aan duurzaamheid is gedacht: op het dak van CityPrince wekken zonnecollectoren elektriciteit op voor het verbruik in de algemene ruimtes (verlichting, liften e.d.).

Buitenom in de volksmond ‘De Blauwe Aanslag’

De oorspronkelijke bebouwing van het Buitenom was een zeep-(wind) molen, ‘de Ooievaar’. Deze stamt uit de 17e eeuw. Daar is niets meer van over. Hierna is er nog een distilleerderij gevestigd geweest met de naam ‘Mobach’. Tussen 2000 en 2003 zijn de panden uit de 19e en de vroege 20e eeuw aan het lange deel van Buitenom gerestaureerd en is daarmee tot een van de mooiste kades van Den Haag geworden. In de volksmond heet de locatie ‘De Blauwe Aanslag’ omdat hier in het verleden een onderdeel van de Belastingdienst gevestigd was.

Nieuwsbrief