09 november 2015

Deel dit op:

Bouwinvest heeft, namens Bouwinvest Residential Fund, 67 eengezinswoningen van Stichting Portaal gekocht. De woningen zijn bestemd voor de vrije sector huur en maken onderdeel uit van de binnenstedelijke wijkvernieuwing Nieuw Nachtegaalplein.

Eenzijdige arbeiderswijk maakt plaats voor mix van huur- en koopwoningen
Met de ontwikkeling van Nieuw Nachtegaalplein wordt de volgende stap gezet naar de vernieuwing van de wijk Wolfskuil. Portaal is sinds enkele jaren bezig met de herstructurering van dit gebied. Er worden 210 woningen gebouwd op de plek waar zo’n 270 woningen worden gesloopt. Binnen het plan zijn op dit moment al 22 koopwoningen en 64 huurwoningen gerealiseerd en bewoond. Het voorheen eenzijdige woningaanbod van sociale huurwoningen verandert nu in een mix van sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en koopwoningen. De vernieuwde wijk Nachtegaalplein biedt hiermee een breed aanbod van woonmogelijkheden aan (jonge) gezinnen in Nijmegen. Het oude poortgebouw is behouden gebleven en in oude glorie hersteld. Ook de oude bomen op het Nachtegaalplein zelf blijven staan. De combinatie van oud en nieuw geeft het Nieuw Nachtegaalplein karakter.

Portaal en Bouwinvest positief over constructieve samenwerking
“Met de verkoop aan Bouwinvest wordt de wijk, na jaren vertraging, nu toch versneld opgeleverd, aldus Hugo de Baaij, ontwikkelaar bij Portaal’. Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest: “De constructieve en prettige samenwerking met Portaal heeft geresulteerd in een voortvarende afronding van de koopovereenkomst. Met deze aankoop voegen we niet enkel aantrekkelijke woningen toe aan onze woningportefeuille, maar dragen we bovendien bij aan binnenstedelijke wijkvernieuwing.”

Eerste vrije sector huurwoningen gereed medio 2016
Op korte termijn wordt gestart met de realisatie voor Bouwinvest van de eerste serie van 29 vrije sector huurwoningen van 110 tot 135 m² met een tuin. De bouw start in november 2015 en de oplevering van de eerste fase staat gepland in medio 2016. Naar verwachting start de bouw van de 57 sociale huurwoningen van Portaal en de resterende 38 vrije sector huurwoningen van Bouwinvest na de zomervakantie van 2016. De geplande oplevering van deze 95 woningen is in 2017, waardoor de nieuwe wijk Nachtegaalplein compleet is.

Nieuwsbrief