12 maart 2015

Deel dit op:

In 2014 heeft het Bouwinvest Retail Fund bovengemiddeld gepresteerd ten opzichte van de IPD Netherlands Annual Property Index. “Er is goed rendement te maken met winkelvastgoed, als je maar selectief bent in je aankoopbeleid en actief omgaat met je huidige bezit”, aldus Collin Boelhouwer Hoofd Asset Management Winkels bij Bouwinvest.

Het Retail Fund heeft in dit jaar een totaal rendement van 2,7% behaald ten opzichte van de 2,0% van de IPD index. Het winkelfonds overtreft ook de meerjarige gemiddelden. Met een totaal rendement van 5,3% overstijgt het de 3-jaars index van 2,6%. De 5-jaars index van 4,5% wordt door het Retail Fund verslagen door een totaal rendement van 6,3%.

Juiste product op juiste locatie zorgt voor langjarige outperformance

De bovengemiddelde resultaten zijn met name te danken aan het indirect rendement. De waardegroei van de winkels is het resultaat van investeren in het juiste product op de juiste locatie die voorzien in de behoefte van de huidige consument.

 Gerichte strategie en optimalisatie werpt vruchten af

Het Bouwinvest Retail Fund is selectief in haar beleid. De focus ligt voor het grootste deel op de hoofdwinkelstraten in de grote steden, waar nieuwe winkels en horeca de beleving creëren die consumenten zoeken. Daarnaast richt het Retail Fund zich op toegankelijke en op gemak gerichte wijkwinkelcentra waar consumenten hun dagelijkse boodschappen doen. “De groei en optimalisatie van de portefeuille vanuit deze gerichte strategie werpt op dit moment zijn vruchten af”, aldus Boelhouwer.

Selectief en actief beleid maakt portefeuille toekomstbestendig

2014 was een mooi jaar voor het Retail Fund. Een groot deel van het geplande dispositiebeleid is doorgevoerd, er wordt gebouwd aan nieuwe wijkwinkelcentra op het Stadionplein in Amsterdam en in de wijk Kernhem in Ede en er is ruim 8.000 m² winkels in hartje centrum Rotterdam aangekocht. Daarnaast wordt medio 2015 de herontwikkeling Nieuwendijk 196 in Amsterdam opgeleverd en aan het einde van het jaar is de imposante herontwikkeling aan het Damrak gereed. Door het selectieve beleid verstevigt het Bouwinvest Retail Fund haar uitgangspositie voor stabiele rendementen voor de komende jaren.

Nieuwsbrief