17 november 2015

Deel dit op:

Primark heeft met Bouwinvest, namens het Bouwinvest Retail Fund, een nieuwe langjarige huurovereenkomst afgesloten voor de vestiging in winkelcentrum Westerhaven. Primark huurt circa 5.500 m² in het nieuwe plan.

Bouwinvest wil winkelcentrum Westerhaven een nieuwe impuls geven door te investeren in een herontwikkeling. In opdracht van Bouwinvest hebben Top Vastgoed en FiMek estate een plan ontwikkeld waarin de indeling van het winkelcentrum wordt aangepast, de winkelpuien worden vernieuwd en de herkenbaarheid van Westerhaven wordt vergroot.

De komst van Primark maakt dat winkelcentrum Westerhaven nadrukkelijker onderdeel gaat uitmaken van de binnenstad van Groningen. Primark Groningen Westerhaven zal in de zomer van 2016 haar deuren openen. In combinatie met de grote centrumparkeergarage onder het complex zal deze publiekstrekker zorgdragen voor een grote toeloop van bezoekers. De verwachting is dat dit de loopstromen in de binnenstad van en naar de Westerhaven blijvend zal veranderen. In en nabij de Westerhaven is al een sterk toegenomen interesse zichtbaar van winkelformules om zich hier te vestigen.

Winkelcentrum Westerhaven werd in 2001 opgeleverd. Het centrum omvat ruim 14.000 m² winkelruimte en een parkeergarage met bijna 800 plaatsen. Westerhaven bestaat uit een traditionele winkelstraat met huurders als C&A, Hema en Kruidvat en een gebouw voor grootschalige detailhandel, verdeeld over twee etages.

Bouwinvest is eigenaar van de bestaande winkels en opdrachtgever van de herontwikkeling. Top Vastgoed en FiMek estate zijn als ontwikkelaar verantwoordelijk voor de plannen. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen is ingeschakeld voor het ontwerp.

Nieuwsbrief