25 november 2015

Deel dit op:

Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Residential Fund, 11 appartementen en 30 eengezinswoningen met bijbehorende parkeerplaatsen gekocht van Nijhuis Bouw B.V.. De woningen zijn bestemd voor de vrije sector huur en maken onderdeel uit van een binnenstedelijke herontwikkeling. Het gaat om het terrein van de voormalige blikjesfabriek van Thomassen & Drijver in Deventer. Met deze aankoop wordt het gehele plan inclusief infrastructuur voltooid.

De architectuur van de woningen is een knipoog naar het industriële verleden, met een mix van traditionele woningen die aansluiten bij de bestaande bouw en moderne panden met een meer industriële uitstraling. Het grootste deel van de wijk is inmiddels gerealiseerd. De in totaal 156 woningen zijn bestemd voor zowel de koop, sociale huur als vrije sector huur. Het T&D Kwartier wordt een ruim opgezette wijk met volop groen en fraaie, comfortabele woningen. En dat alles pal tegen het centrum van Deventer aan.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen bij Bouwinvest: “Het T&D Kwartier is een interessante binnenstedelijke herontwikkeling en ligt op loopafstand van het NS station en de historische binnenstad van Deventer. Het project past daarom uitstekend binnen onze vastgoedstrategie: uitbreiding van de woningportefeuille in het middeldure huursegment op strategisch goede locaties.”

Oplevering in 2016
De 3-kamer appartementen hebben een afmeting van circa 70 m2 GO. De eengezinswoningen zijn circa 120 m² groot. De prijzen van de woningen liggen in het middeldure huursegment. Vanaf deze week wordt gestart met de realisatie van de woningen. De oplevering staat gepland voor de bouwvakantie van 2016. In week 10 2016 zal gestart worden met de realisatie van de appartementen. De oplevering hiervan is gepland in het najaar van 2016.

Hiermee is de gehele wijk in 3 jaar tijd, in samenwerking met de gemeente Deventer, Bouwinvest en Rentree, ontwikkeld en gerealiseerd met het Trento concept van Nijhuis Bouw. Een bijzondere prestatie gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren.

Nieuwsbrief