21 maart 2015

Deel dit op:

Bouwinvest is van plan de twee monumentale Citroëngebouwen aan het Stadionplein te herontwikkelen en zal ze gereed maken voor nieuw gebruik. Tijdens de planfase worden de monumentale gebouwen tijdelijk ingevuld met initiatieven aantrekkelijk voor de stad Amsterdam en de buurt.

Uit tientallen verzoeken is de keuze gevallen op een mix van horeca, kunst, sport en cultuur. Bouwinvest werkt hiervoor samen met ontwikkelaar Peak Development, zij sloten namens het Office Fund de overeenkomsten.

In het deel van het Noordgebouw- de voormalige showroom – verrijst Kunsthal Citroen, een initiatief van Wim van Krimpen, voormalig directeur van onder andere de Kunsthal in Rotterdam. Hier zullen verschillende culturele activiteiten plaatsvinden waaronder de Amsterdam Art Fair in mei 2015. Eerder werd al bekend dat restaurant Baut vanaf half april op de begane grond van het Zuidgebouw zijn intrek neemt. Ook zal atletiekvereniging Phanos tijdelijk gaan trainen in de kelder van Noordgebouw.

Bas Jochims, Hoofd Asset Management Kantoren van Bouwinvest: “We zijn heel trots op deze aankoop voor het Bouwinvest Office Fund. Ook met de tijdelijke invulling van de gebouwen kunnen we nu al een bruisende plek creëren voor Amsterdam.” De komende maanden zal er samen met de architect en de gemeente Amsterdam gewerkt worden aan de conceptplannen. In het voorlopige programma wordt voorzien in kantoor-, horeca- en retailruimten.

Nieuwsbrief