05 oktober 2015

Deel dit op:

In een van de meest populaire winkelgebieden van Nederland herontwikkelt Bouwinvest maar liefst 27.500 m2 retail. Het gaat om Nieuwendijk 196 en Damrak 70 in Amsterdam.

Van oudsher worden de twee straten waaraan deze winkelpanden liggen verbonden door de Beurspassage. Bouwinvest koos ervoor om deze doorgang met de herontwikkeling terug te brengen in een nieuwe vorm. 

De nieuwe doorgang wordt voorzien van een gigantisch kunstwerk zodat de Beurspassage een unieke belevenis wordt, voor zowel de bewoners van de stad als de bezoekers en toeristen. Bouwinvest vindt het belangrijk dat de nieuwe passage na opening de favoriete passage blijft voor bezoekers en bewoners in dit gebied. Drie kunstenaars werden geselecteerd met de opdracht maak van de Beurspassage een Amsterdamse attractie waar je niet omheen kunt: Hans van Benthem, Iris Roskam en Arno Coenen, de laatste bekend van het kunstwerk in de Markthal in Rotterdam. Alle vlakken van de passage worden ingezet met dit kunstwerk, met uitzondering van de etalages van de winkels. Het kunstwerk omvat onder meer plafondmozaiek, spiegels aan de wanden, kroonluchters, wandornamenten en een terrazovloer. De oplevering van het project wordt verwacht rond de zomer van 2016. Momenteel wordt er nog druk gewerkt aan het kunstwerk.

Bekijk hier voor de film die Mothership (adviseur/producent) heeft gemaakt

Amsterdam Oersoep: de Mock up from Mothership on Vimeo.

 

Nieuwsbrief