14 december 2015

Deel dit op:

Pontsteiger komt veelvuldig in het nieuws vanwege het grootste en duurste penthouse van Nederland. Wat minder mensen weten, is dat het grootste gedeelte van Pontsteiger bestaat uit 300 vrije sector huurwoningen. Wonen op deze unieke plek in de Houthavens wordt hiermee voor een grotere groep bereikbaar.

Het merendeel van deze woningen wordt tussen de 60 en 95 vierkante meter groot. De huurprijzen worden marktconform vastgesteld bij oplevering. Alle geïnteresseerden moeten nog wel even geduld hebben want de bouwwerkzaamheden duren naar verwachting tot eind 2017.

Maar de start is er. Afgelopen week vierden de samenwerkende partijen de officiële start van de bouw van Pontsteiger.

Namens Bouwinvest, eigenaar van de huurwoningen, sprak Allard van Spaandonk, directeur Nederland. Van Spaandonk refereerde in zijn speech aan de historie van deze plek: de Houthavens, de plek waar in Amsterdam de houten palen voor de woningbouw werden vervaardigd. Zonder de uitvinding van de betonnen paal, had deze plek geen andere bestemming gekregen.

De andere sprekers waren Gerolf Bouwmeester, Voorzitter dagelijks bestuur Stadsdeel West van de Gemeente Amsterdam en Winfred de Nijs, Algemeen Directeur M.J. De Nijs namens Bouwcombinatie Dura Vermeer / De Nijs.
Alle sprekers ontvingen speciale Pontsteiger drumstokjes voor het feestelijk starten van de bouw onder luid tromgeroffel.

Geïnteresseerden voor de huurwoningen kunnen zich melden op www.bouwinvest-nieuwbouw.nl.

Meer nieuws over Pontsteiger:
http://nos.nl/artikel/2074250-amsterdam-bouwt-recordaantal-woningen.html
https://www.facebook.com/Pontsteiger/

 

Nieuwsbrief