16 december 2015

Deel dit op:

Dinsdag 15 december is de start van de bouw van Amstel Tower van ontwikkelaar Provast in Amsterdam ingeluid met een wervelende lasershow. De woon- en hoteltoren verrijst pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m². Bouwinvest is de eigenaar van het hotel dat in de onderste 6 lagen van de toren gerealiseerd zal worden.

Het ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company zal na voltooiing de hoogste woontoren binnen de ring zijn. De contouren van het gebouw worden tot en met begin 2016 elke avond op spectaculaire wijze uitgelicht. Zo krijgt Amsterdam alvast een voorproefje van de Amstel Tower zoals deze eind 2017 zal verrijzen.

Multifunctionele blikvanger prachtige aanvulling op hotelportefeuille

Het hotel is voor 25 jaar verhuurd aan de Duitse hotelketen MEININGER. Het driesterren hotel met 186 kamers beslaat de onderste 6 lagen van het gebouw. Bouwinvest heeft het hotel op deze strategische locatie in Amsterdam gekocht ten behoeve van het Bouwinvest Hotel Fund.

Bas Jochims, Hoofd Asset Management Kantoren/Hotels bij Bouwinvest: “Deze aankoop is een prachtige aanvulling op onze hotelportefeuille in Amsterdam. Door een langjarig contract met de zeer sterke hotelexploitant in het drie sterrensegment Meininger, ontstaat een waardevaste belegging op een uitstekend bereikbare locatie in de sterkste hotelstad van Nederland.”

Naast het hotel komen er 192 appartementen, twee paviljoens voor horeca en dienstverlening en op het dak van de parkeergarage met 171 plaatsen komt een nieuw busstation.

De slanke 100 meter hoge Amstel Tower verrijkt de skyline van het kantorencluster rondom de Rembrandttoren en creëert een aangename ontmoetingsplek. Met deze eyecatcher wordt de omgeving van het Amstelstation herkenbaar als dynamisch stedelijk gebied, met respect voor het monumentale stationsgebouw. Amstel Tower vormt het startpunt van de kwaliteitsverbetering rondom het Amstelstation. De opening is gepland voor eind 2017.

Nieuwsbrief