03 juni 2015

Deel dit op:

Vastgoedontwikkelaars COD, Borghese Real Estate en VerweijMungra hebben als ontwikkelcombinatie onlangs het ontwikkelrecht voor een grootstedelijk en multifunctioneel complex verworven in het gebied NDSM-west in Amsterdam Noord.

De ontwikkeling bestaat uit ca. 450 woningen, 400 studentenwoningen, een hotel, een gezamenlijke levendige binnentuin en een parkeergarage. In totaal ca. 70.000 m2. De realisatie zal in twee fases worden uitgevoerd. Fase 1 bestaat uit de studentenwoningen, een parkeergarage met daarop gezamenlijke binnentuin en ca. 250 woningen in verschillende segmenten waarvan het merendeel voor starters. Fase 2 betreft ca. 200 woningen in verschillende segmenten en een hotel met ongeveer 240 kamers. De start bouw van fase 1 is voorzien in oktober 2015. Onder andere twee torens van 60 meter hoog en robuuste materialen zoals cortenstaal in de gevel kenmerken de bijzondere architectuur.

Bouwinvest is, namens het Residential Fund, de beoogd belegger voor de ca. 450 (starters)huurwoningen en bijbehorende parkeergarage. Daarnaast zullen de studentenwoningen door Student Experience (brandnaam van VerweijMungra) geëxploiteerd worden. Deze organisatie heeft reeds twee andere locaties in Amsterdam (Ravel Residence en AmstelHome). Voor het hotel lopen diverse gesprekken met hotelexploitanten, waarbij een definitieve keuze nog gemaakt gaat worden.

Het ontwerp en de realisatie van het gehele complex wordt in een bouwteam gedaan met architect Oever Zaaijer, constructeur Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, installatie adviseur Hiensch Engineering en aannemer Pleijsier Bouw.

Met behulp van crowdsourcing zorgen COD en Bouwinvest ervoor dat de woningen aansluiten op de specifieke vraag van toekomstige bewoners in dit gebied. Via de website www.nautique-living.nl kunnen mensen zich inschrijven en hun woonwensen doorgeven. Door aan te sluiten op de huidige en toekomstige vraag van de bewoners wordt invulling gegeven aan de duurzame filosofie van COD om iedere ontwikkeling ‘future proof’ te maken.

Nieuwsbrief