01 juni 2015

Deel dit op:

Bouwinvest tekent 2 juni op de PROVADA, namens het Bouwinvest Healthcare Fund, een overeenkomst met ZorgID (VolkerWessels) en Aliantus, voor de aankoop van een woon-zorgcomplex in Zeist. Het gaat hierbij om een nieuw woon- en zorgconcept van Aliantus.

De locatie in het plan Oud Seyst, achter het gemeentehuis en naast het Walkartpark, is in 2009 verworven door KondorWessels Vastgoed. In overleg met ZorgID is besloten een deel van het perceel te transformeren tot een comfortabel woon-zorgcomplex. Aliantus is verantwoordelijk voor de service, het zorgconcept en voor de verhuur. ZorgID is de betrokken ontwikkelaar. De ondertekening vindt plaats op de stand van Bouwinvest (nr. 11.35) op dinsdag 2 juni om 10.30 uur. Na deze ondertekening kan de voorbereiding van de bouw/transformatie in samenwerking met de gemeente Zeist beginnen.

Wat is Aliantus?
Aliantus is een vernieuwend woon- en zorgconcept, waar bewoners zorgeloos een comfortabel appartement huren. Het wonen in een Aliantus vestiging wordt gecombineerd met zorg. De behoefte aan zorg van bewoners varieert van minimaal tot intensief. Voor elke bewoner kijkt Aliantus naar de persoonlijke situatie en biedt de hulp en zorg die nodig is. Aliantus is geen verpleeghuis maar een appartementengebouw waar bewoners kunnen blijven wonen, ook als ze op oudere leeftijd geheugenproblemen of dementie ontwikkelen. Ze blijven dan in hetzelfde gebouw, maar verhuizen naar een andere vleugel.

Eerste locatie in Zeist
De eerste locatie waar Aliantus zich gaat vestigen is Zeist. Een volgende locatie in Dieren staat al op de agenda. Op den duur ontwikkelt Aliantus meer locaties verspreid over Nederland. Deze hebben gemeen dat ze altijd op een mooie centrale plek liggen, met stadse voorzieningen binnen handbereik.

Erwin Drenth, manager Zorgvastgoed van Bouwinvest zegt over deze aankoop: “Straks kunnen bewoners van Zeist en omgeving hoogwaardige zorg in hun eigen appartement krijgen, op een mooie locatie in het centrum naast het park. Dit vernieuwende woonzorgconcept van Aliantus is een mooie aanvulling op onze portefeuille in deze regio en past binnen onze strategie. We concentreren ons hierbij hoofdzakelijk op zorgappartementen op basis van het scheiden van wonen en zorg, en intramurale zorg in zowel de ouderenzorg als gehandicaptenzorg.”

Over ZorgID
Duurzaam zorgvastgoed; dat is waar ZorgID voor staat. We ontwikkelen toekomstbestendige zorgvastgoed-concepten waar cliënten zich thuis voelen, waarin zorgverleners met trots en plezier hun expertise inzetten en die de zorginstelling de mogelijkheid bieden in te spelen op veranderende woonwensen en zorgvragen. We combineren diepgaande kennis van de zorg, met jarenlange ervaring in vastgoed. Resultaat: een integrale benadering van ontwerp, bouw, onderhouden en zorg.

Nieuwsbrief