04 juni 2015

Deel dit op:

Donderdag 4 juni tijdens de vastgoedbeurs ProVaDa, tekenen Bouwinvest, namens het Residential Fund, woningcorporatie Wooninc. en bouwbedrijf Hurks, overeenkomsten voor de aankoop van 36 vrije sector huurappartementen in ‘Het Kadeblok’ in Eindhoven.

De woningen, overwegend in het middeldure en een deel in het hogere huursegment, variëren in oppervlakte tussen 78 m2 en 107 m2 GO. Het Kadeblok heeft een prominente ligging aan het Eindhovensch kanaal en maakt onderdeel uit van de integrale binnenstedelijke (her-)ontwikkeling PicusKade. Deze (her-)ontwikkeling omvat verder een uitbreiding van het DAF museum, een ondergrondse parkeergarage, sociale huurappartementen en een appartementengebouw waar Bouwinvest reeds eind 2014 overeenkomsten tekende voor de aankoop van 77 vrije sector huurappartementen.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: “Het Residential Fund richt zich op woningen in kernregio’s. Eindhoven is voor ons een belangrijke stad waar wij ons op focussen. Deze unieke locatie, met de combinatie van nieuwbouw in een cultuurhistorische setting, heeft veel toegevoegde waarde voor ons als vastgoedvermogensbeheerder. De woningen passen binnen onze fondsstrategie en zijn een aanvulling op het reeds bestaande aanbod, zowel in onze eigen portefeuille als het woningaanbod in de directe omgeving.”

PicusKade
PicusKade is door Wooninc. in samenwerking met Laride ontwikkeld voor de locatie tussen het DAF Museum en het NRE-terrein. Het nieuwbouwplan omvat 32 koopwoningen, 85 studio’s en 18 2-kamerappartementen (beide sociale huur) en 113 huurappartementen in de vrije sector. Onderdeel van het (her-)ontwikkelingsplan PicusKade is ook de uitbreiding van het huidige DAF Museum. Het bestemmingsplan is inmiddels vastgesteld, bouwer Hurks verwacht op korte termijn te kunnen starten met de bouw.

Peter van der Horst – directeur Hurks bouw: “Het Picusterrein ligt in het oudste industriegebied langs het Eindhovensch Kanaal. De architectuur – geïnspireerd op de oude industriegebouwen – en de omhulling van het bestaande DAF Museum maken dit een aanwinst voor Eindhoven. We zijn er trots op hierbij betrokken te zijn.”

Nieuwsbrief