01 oktober 2015

Deel dit op:

Per juli 2015 heeft een Franse verzekeringsmaatschappij zich voor € 10 miljoen gecommitteerd aan het Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund (Bouwinvest Office Fund). Het is de eerste toetreder tot het Bouwinvest Office Fund en tevens de eerste buitenlandse partij die belegt in een van fondsen van Bouwinvest. Amundi Real Estate heeft de search voor de verzekeringsmaatschappij verzorgd.

Herstellend internationaal vertrouwen in de Nederlandse kantorenmarkt
Dat een buitenlandse partij instapt in een Nederlands kantorenfonds is een belangrijk signaal van vertrouwen in het herstel van de kantorenmarkt. “De kantorenmarkt blijft echter een uitdagend segment”, aldus Dick van Hal, Directievoorzitter Bouwinvest, “maar ondanks de polarisatie in de kantorenmarkt, waarbij er een steeds grotere kloof ontstaat tussen goed en slecht vastgoed, zien wij nog altijd goede mogelijkheden op bepaalde locaties, met name in de G4 steden steden.” De investeringsstrategie van het Bouwinvest Office Fund is gericht op multi-tenant, mixed use omgevingen, die mee kunnen bewegen bij wijzigende (economische) omstandigheden. Highlights uit het fonds zijn onder andere de recente acquisities van de Citroëngebouwen in Amsterdam-Zuid en Beurs-WTC Rotterdam. Andere gebouwen in het fonds zijn bijvoorbeeld het Olympisch Stadion in Amsterdam-Zuid, Valina in Amsterdam nabij het Amstelstation, WTC The Hague in Den Haag en Arthur van Schendelstraat in Utrecht.

Nicholas Holford van Amundi Real Estate: “De investeringsstrategie van onze cliënt is gericht op core vastgoedbeleggingen in volwassen, transparante en stabiele Europese markten via de beste fondsmanagers. Het track record van Bouwinvest als fondsmanager en de kwaliteit van hun Nederlandse portefeuille waren bepalende factoren bij de keuze voor het Bouwinvest Office Fund”.

Amundi Real Estate is Amundi’s management organisatie, gespecialiseerd in het ontwikkelen, structureren en managen van vastgoedfondsen voor private investeerders en banken en hun distributeurs, institutionele beleggers, corporates en vastgoedprofessionals. Amundi Real Estate heeft een AUM van € 10.7 miljard (pro forma data voor Amundi Immobilier, 30 juni 2015). www.amundi-immobilier.com

 

Nieuwsbrief