10 september 2015

Deel dit op:

Tijdens de Open Monumentendag Amsterdam stelt Bouwinvest het Noordelijke Citroëngebouw aan het Stadionplein open voor publiek.

Dit bijzondere gebouw werd eind 2014 benoemd tot rijksmonument. En dat niet alleen, op 11 september is het voormalige Citroëngebouw het toneel van de officiële opening van de Open Monumentendag.

In het weekend van 12 en 13 september krijgen bezoekers de kans om de voormalige Citroëngarage van binnen te bekijken. De twee markante Citroëngebouwen, ontworpen door architect Jan Wils, bepalen mede het gezicht van het Stadionplein. Beide Citroëngebouwen maken onderdeel uit van de integrale gebiedsontwikkeling van het Stadiongebied van Bouwinvest. Momenteel is het Noordgebouw nog beschikbaar voor verschillende doeleinden, zoals een kunsthal, restaurant, culturele activiteiten en pop-upinitiatieven. Uiteindelijk komen er kantoren, horeca en mogelijk winkels in. In 2016 start de verbouwing van het pand en de oplevering volgt een jaar later. Architectenbureau Rijnboutt is geselecteerd als ontwerper voor het Noordgebouw. Tijdens het weekend is er van 10:00 tot 17:00 uur vrije inloop in het Noordgebouw.

Officiële opening
Op vrijdag 11 september om 17:00 uur wordt de Open Monumentendag officieel geopend door wethouder Kasja Ollongren in de voormalige Citroëngarage. Rond het landelijke thema ‘Kunst & Ambacht’ is volop aandacht voor bijzondere bouwkunst, plekken van creatie, kunst in en aan monumenten, architectuur van gebouwen, de inrichting van monumenten en verschillende ambachten.

Nieuwsbrief