10 november 2015

Deel dit op:

Bouwinvest heeft namens het Bouwinvest Residential Fund met Van de Ven een Heads of Terms getekend voor de koop van 76 vrije sector huurwoningen op het Verbuntterrein. Op dit terrein komt een nieuwe woonbuurt. Van de Ven Bouw en Ontwikkeling draagt zorg voor de ontwikkeling van deze nieuwe woonbuurt, nu dat zij het contract voor dit terrein met de gemeente heeft overgenomen van Bouwinvest Development. De overdracht van het contract is het resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente Tilburg, Bouwinvest Development en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling.

Met de ondertekening van de Heads of Terms is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt met circa 263 grondgebonden woningen, bestaande uit 76 vrije sector huurwoningen en 187 koopwoningen en kavels. Onderdeel van de ontwikkeling van de koopwoningen is de hoge mate van inspraak van de kopers in de eigen woning in het kader van Particulier Opdrachtgeverschap.

Verbuntterrein zeer geschikt voor een onderscheidend woonmilieu
Het Verbuntterrein is gelegen in Tilburg-Noord in de wijk Quirijnstok, aan de Jac van Vollenhovenstraat. Het ligt in een groene setting aan het Wilhelminakanaal. Het gebied is goed bereikbaar en ligt ook nabij voorzieningen. Dit maakt het zeer geschikt om een onderscheidend woonmilieu te realiseren. Het Verbuntterrein wordt een woonbuurt met grondgebonden woningen met een eigentijdse architectuur. Er wordt een breed scala van woningen gebouwd, van rijwoningen tot twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen.

Wat is de planning?
Naar verwachting start de verkoop van de kavels en de eerste koopwoningen in de loop van 2016. Op dat moment start ook de bouw van de vrije sector huurwoningen.

Nieuwsbrief