18 december 2015

Deel dit op:

Bouwinvest heeft 14 kantoorpanden verkocht aan Bryant Park Netherlands B.V., een onderdeel van MCAP Global Finance (UK) LLP.

De kantoren zijn gelegen in Maastricht, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Zwolle, Zoetermeer, Dordrecht en Leiden. Het betreft kantoren die niet meer optimaal aansluiten op de strategie van het Bouwinvest Office Fund. 

Bas Jochims, Hoofd Asset Management Kantoren van Bouwinvest: “Met deze verkoop is Bouwinvest er in geslaagd de optimalisatie-strategie van het Office Fund versneld uit te voeren. Dat biedt een mooie basis voor het continueren van de long term outperformance. De resterende kantoorgebouwen in de portefeuille zijn allemaal in de vier grote steden gelegen en zeer onderscheidend.”   

De strategie voor het Office Fund is met name gericht op het aankopen en exploiteren van hoofdzakelijk multi-tenant kantoren in flexibel indeelbare en duurzame gebouwen op multifunctionele, goed bereikbare locaties in één van de vier grote steden waar werken en beleving samenkomen. Voorbeelden zijn WTC The Hague, WTC Rotterdam, het Olympisch Stadion in Amsterdam en de naastgelegen Citroëngebouwen aan het Stadionplein, die momenteel worden herontwikkeld.

DTZ Zadelhoff trad bij deze transactie op als makelaar; juridisch advies kwam van De Brauw Blackstone Westbroek.

[1] MCAP Global Finance (UK) LLP is de Britse dochtermaatschappij van investment manager Marathon Asset Management L.P. (Marathon) uit New York.

Nieuwsbrief