03 april 2015

Deel dit op:

Bouwinvest koopt, namens het Bouwinvest Residential Fund, 42 appartementen en 18 stadswoningen aan het Vredenburgplein te Utrecht. Bouwinvest tekent hiertoe een koop- en realisatieovereenkomst met Hoog Catharijne BV, Corio Vastgoed Ontwikkeling BV en BAM Bouw en Techniek BV. De woningen worden in april 2017 en november 2018 opgeleverd.

Michiel de Bruine (Hoofd Assetmanagement Woningen Bouwinvest) Dit is een zeer unieke aankoop voor Bouwinvest, stadswoningen en appartementen zo in het hart van de Utrechtse binnenstad nabij het station.  Zo kunnen onze huurders binnen een minuut een terrasje pakken, naar het theater of winkelen.  Hiermee breiden we onze Utrechtse woningportefeuille verder uit, naast de recente woningenaankopen in de projecten Zijdebalen en de Veemarkt.”

Vrije sector huurappartementen en stadswoningen onderdeel Entreegebouw, Hoog Catharijne

Naast TivoliVredenburg worden op een ondergrondse parkeergarage van vijf lagen en drie verdiepingen winkels, de woningen gebouwd. Het aanbod is divers: de appartementen variëren in oppervlakte van 80 tot 153 m² en zijn voorzien van een loggia. De stadswoningen hebben een oppervlakte van 125 m² en een eigen terras aan de achterzijde van de woning. Daarnaast is er een gemeenschappelijke binnentuin. De oplevering vindt gefaseerd plaats in 2017 en 2018. De architect van het project  is Altoon Partners BV.

Over Hoog Catharijne

Hoog Catharijne, geopend in 1973, ondergaat momenteel een ingrijpende herontwikkeling. Het centrum wordt vernieuwd en vergroot met 35.000m2. Het nieuwe ontwerp van Hoog Catharijne voorziet in een volledige integratie van het winkelcentrum met de binnenstad. Twee assen verbinden straks de stad vanaf het Vredenburg via het winkelcentrum met het station. Deze ingewikkelde en ingrijpende opgave in het hart van Utrecht is in 2019 grotendeels gereed. Hoog Catharijne is het drukst bezochte winkelcentrum van Nederland en trekt jaarlijks 26 miljoen bezoekers.

Nieuwsbrief