13 april 2015

Deel dit op:

Vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest koopt, namens het Bouwinvest Residential Fund, 24 eengezinswoningen van Rochdale. De woningen zijn bestemd voor de vrije sector huur en liggen in de Watergraafsmeer. Met de ontwikkeling van deze woningen wordt de volgende stap gezet naar de vernieuwing van de wijk Jeruzalem in Amsterdam-Oost.

Het is een plek in transitie waarbij de monumentale status wordt behouden maar waarbij de wijk wel volledig wordt vernieuwd. We zijn zeer enthousiast om dit project toe te voegen aan het Residential Fund aangezien we hierdoor een breder aanbod van woonmogelijkheden voor (jonge) gezinnen in Amsterdam kunnen bieden”, aldus Michiel de Bruine.

Samenwerking Rochdale, Dura Vermeer, Bouwinvest en Gemeente Amsterdam

De ondertekening van het koopcontract vindt plaats op 13 april a.s. door René Grotendorst bestuursvoorzitter van Rochdale, Michiel de Bruine Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest en Jaco Plompen directeur Bouw Midden van Dura Vermeer, in aanwezigheid van Thijs Reuten, lid dagelijks bestuur van stadsdeel Oost.

3 laags eengezinswoningen met 4 slaapkamers, tuin en parkeerplaats

Rochdale is de ontwikkelaar van de 24 eengezinswoningen, gelegen in Blok i. De ruime drielaagse woningen met vier slaapkamers en een ruime tuin zijn gelegen rondom een gezamenlijk groen binnenhof met 13 parkeerplaatsen. De bouw start in mei 2015 en de oplevering van de woningen staat gepland in januari 2016..

Vernieuwing en renovatie in Jeruzalem

Blok i maakt deel uit van een vernieuwingsplan voor de gehele wijk Jeruzalem. Een deel van de woningen wordt vervangen door nieuwbouw, maar het is de bedoeling dat het overgrote deel van de wijk wordt gerenoveerd. De kenmerkende stedenbouwkundige structuur, van open blokken en witte bebouwing, wordt gerespecteerd. De wijk zal bestaan uit sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen.

Foto: vlnr: Michiel de Bruine (Bouwinvest), Jaco Plompen (Dura Vermeer), René Grotendorst (Rochdale), Thijs Reuten (Gemeente Amterdam, Stadsdeel-Oost) 

Nieuwsbrief