26 oktober 2015

Deel dit op:

Bouwinvest, namens het Bouwinvest Residential Fund, en Strijp-S Ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) hebben een overeenkomst getekend voor Blok 61 in Eindhoven. Het gaat om de koop van 96 vrije sector huurappartementen, 58 parkeerplaatsen en twee commerciële ruimtes in stadsdeel Strijp-S.

Michiel de Bruine, Hoofd Asset management Woningen van Bouwinvest, is erg blij met deze overeenkomst. “Dit is voor het Residential Fund een nieuw product. Het zijn de eerste woningen waarbij huurders zelf creatief aan de slag kunnen met de indeling. Een mooie aanwinst voor de portefeuille.”

Toon de Koning, directielid VolkerWessels: “Geïnspireerd door de oude Philips gebouwen is het gelukt om een nieuw type woning met een volledig eigen woonbeleving toe te voegen aan het aanbod van Strijp-S. Dit in samenwerking met de architect Arie van Rangelrooy. De woning past volledig in de toekomstige smart city die wij in gedachte hebben.”

Blok 61 maakt deel uit van het project ‘Backstage-S’; een drietal nog te realiseren gebouwen met gezamenlijke parkeervoorziening, tuinen en infrastructuur. Naar verwachting wordt eind dit jaar nog gestart met de bouw. Voor de realisatie van de appartementen is een aanneemovereenkomst gesloten met VolkerWessels onderneming Stam + de Koning Bouw.

Strijp-S
Strijp-S is een herontwikkelingsopgave, waarbij uiteindelijk 30 hectare oud-Philips terrein getransformeerd wordt tot een bruisend, modern centrumgebied. Strijp-S wordt het creatieve en culturele hart van Eindhoven met een mix aan functies zoals wonen, werken, winkelen, horeca en cultuur. De ontwikkeling is een Publiek Private Samenwerking tussen de gemeente Eindhoven en bouwconcern VolkerWessels.

Nieuwsbrief